Home Tuintips Hoe bepaal je welke grasmaaier je nodig hebt?

Hoe bepaal je welke grasmaaier je nodig hebt?

by Sander
beste grasmaaier 2020

De warme maanden van het jaar komen er weer aan. Dat betekent dat je zoveel van je vrije uren als mogelijk wilt gaan doorbrengen, languit in het gras. Dat betekent echter ook dat je het gras wel goed bij moet houden. Daarvoor heb je een goede grasmaaier nodig. Wat de beste grasmaaier voor jou is, hangt echter wel af van wat voor soort grasveld je hebt. Met de hulp van Bestevandaag.nl hebben we kunnen bepalen wat nu eigenlijk de beste opties zijn in de verschillende situaties. Zo kan je altijd van je gemaaide gras genieten.

De meest voorkomende gazons

Laten we beginnen met de grootste groep. Dat is de groep huiseigenaren die een tuin hebben in de stad. Daarin hebben ze een leuk gazon aangelegd. Dit is een niet te groot grasveld. Bovendien wil je het graag netjes en strak houden, want dit past goed bij de inrichting van je woning en van de wijk. Daarvoor hoef je gelukkig niet heel moeilijk te doen. Met de beste accu grasmaaier heb je namelijk al alles in huis wat je nodig hebt. Dit zijn grasmaaiers die de kleine velden goed aankunnen. Bovendien zijn de moderne modellen heel uitgebreid, zodat je weinig werk hebt.

Een grotere grasveld aanpakken

Stel dat je nu niet een klein gazon van 2 bij 3 meter hebt. In plaats daarvan woon je net wat buiten de stad en heb je wat meer ruimte. Je hebt dus ook een groter grasveld. Wat is dan het belangrijkste verschil waar je op moet letten? Dit is eigenlijk heel simpel. De beste grasmaaier voor jou is dan het model dat net wat meer energie heeft en de grotere oppervlaktes aankan. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je voor een grasmaaier op brandstof kiest. Een benzinegrasmaaier is vaak net wat beter geschikt hiervoor.

De echte grote natuurvelden

Woon je op een boerderij, of heb je echt een hele grote tuin? Dan heb je geen gewoon gazon. Dan heb je vaak een natuurgrasveld. Het is dan dus ook zo dat je er zeker van kan zijn dat je daar een grotere grasmaaier voor nodig hebt. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je voor een zitmaaier moet kiezen. Dit zijn eigenlijk gewoon kleine tractoren. Die zijn dus ideaal om de grotere velden mee aan te pakken. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk vooral dat het je veel tijd zal schelen. Het maaien wordt ineens veel gemakkelijker.

Letten op andere kenmerken

Het onderscheid zoals je dat in de voorgaande alinea’s hebt kunnen zien is vooral gericht op de grote lijnen. Het is echter ook slim om te kijken naar andere zaken. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten of het gras vermalen wordt tot voedingsstoffen of dat je het achteraf nog moet opruimen. Ook is het goed om te letten op de precisie. Kan je de hoekjes ermee maaien? Of moet je die nog apart knippen? Al dit soort zaken spelen ook een rol in de keuze die je uiteindelijk maakt voor een bepaalde grasmaaier.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment