Home SoortenGras Hoe kun je kale plekken in je gazon herstellen?

Hoe kun je kale plekken in je gazon herstellen?

by Sander
Hoe kun je kale plekken in je gazon herstellen

Last van kale plekken in je prachtige gazon en weet je niet hoe je hiervan af kunt komen? Geen zorgen, er zijn gelukkig verschillende manieren om dit te herstellen en weer een groen en gezond gazon te krijgen. Hieronder leggen we je precies uit wat je moet doen om deze kale plekken in je gazon te herstellen. Laten we beginnen! 

Wat is de oorzaak?

Voordat je begint met het herstellen van de kale plekken, is het belangrijk om eerst uit te vinden waar ze vandaan komen en dit te bestrijden. Anders los je het probleem niet op en blijf je maar bezig, en dat wil je natuurlijk niet. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, zoals: droogte, grasziekten, insecten, slechte gazononderhoud, weersomstandigheden of mollen. 

Maai je huidige gazon en maak kale plekken schoon

Ten tweede is het tijd om je gazon te maaien. Dit kun je gemakkelijk doen met een grasmaaiers van Welkoop voor een optimaal en snel resultaat. Zo zorg je voor een nieuwe start van je gazon. Daarna is het van belang om de kale plekken schoon te maken door dood gras en onkruid te verwijderen. Gebruik vervolgens een hark om de grond wat losser te maken, zodat hij meer ruimte krijgt om te ademen. 

Vul de bodem aan en strooi graszaad

Voor het herstel wil je dat de bodem waar nodig wordt aangevuld en de kale plekken worden voorzien van graszaad. Druk het graszaad zachtjes aan met een hark. Houd ondertussen het graszaad vochtig totdat het nieuwe gras goed is gevestigd. 

Onderhouden en verzorgen van je gazon

Om nieuwe kale plekken te voorkomen moet je de grond goed onderhouden. Zorg voor voldoende water met een geschikte meststof. Vergeet ook niet om je gazon regelmatig te maaien, maar doe dit pas nadat het gras ongeveer 10 cm is gegroeid. Ten slotte is het bekalken van je grond ook belangrijk gazononderhoud. Kalk helpt het zuur in de bodem te neutraliseren, waardoor deze beter voedingsstoffen kan opnemen. Je kunt gemakkelijk online of in een tuincentrum kalk kopen

Het herstellen van kale plekken in je gazon vereist geduld, maar dan heb je ook wat! Begin met het vinden van de oorzaak, maai je gazon, maak de kale plekken schoon, vul de bodem aan en vergeet niet om je gazon goed te onderhouden. Met deze stappen heb je binnen no time een prachtig groen en gezond gazon waar je trots op kunt zijn! 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment