Home Tuinklussen Hoe zorg je voor beter onderhoud van jouw tuin? 3 tips

Hoe zorg je voor beter onderhoud van jouw tuin? 3 tips

by Sander
bemesten tuin

Een eigen tuin is heerlijk. Toch vergt het best wat tijd en aandacht om deze mooi te houden. En waar de een gezegend is met groene vingers, heeft de ander hier toch best wel wat moeite mee. Want hoe zorg je ervoor dat je tuin mooi blijft? Waar let je op? Goed tuinonderhoud is van essentieel belang om hier optimaal van te kunnen genieten. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je je tuin mooi kunt houden. Met behulp van de volgende drie tips helpen we je graag een beetje op weg.

Kies voor de juiste bemesting 

Een gezonde tuin heeft ook een goede ondergrond nodig. Zonder de juiste basis kom je simpelweg niet ver. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste bemesting. Een goed voorbeeld is dcm meststoffen. Dit is een heel veelzijdig product dat voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Of je nu je planten wat extra aandacht wil geven of je gewassen wil ondersteunen. Alles is mogelijk. Hoe rijker het bodemleven, hoe rijker de tuin ook zal zijn. 

Let op het snoei- en seizoensonderhoud van vaste planten 

Heb je meerdere vaste planten in de tuin staan? Dan is het ook belangrijk om te weten wanneer deze hun periodieke onderhoud moeten ondergaan en wanneer het snoeiseizoen van start gaat. Dit is per plant verschillend. Daarom is het belangrijk om je van tevoren goed in te lezen over de planten die je in de tuin plaatst. Bespreek dit eventueel ook met je hovenier. Zo weet je zeker dat je ze van het juiste onderhoud kunt voorzien. Hierdoor blijven je planten mooier en gaan ze veel langer mee. Investeer ook in goed gereedschap en materialen om de planten te ondersteunen. Een felco snoeischaar mag bijvoorbeeld niet ontbreken om het werk gemakkelijker en sneller te maken. 

Extra aandacht voor het gazon 

Beschik je over een prachtig gazon? Dan zal deze het hele jaar door aandacht nodig hebben. Bemest het gazon driemaal per jaar met ecologische meststoffen. Maai het gras enkel wanneer het droog is. Pas ook op met maaien rond het winterseizoen. Doordat de seizoenen verschuiven en we steeds vaker nog hoge temperaturen zien in het najaar, moet je ook langer doorgaan met maaien. Het gras stopt immers pas met groeien als de temperaturen onder de zes graden dalen. Echter, het weer in Nederland kan ook heel snel omslaan. Wanneer het gras te kort is en de eerste vorst al begint, dan krijgt het gazon het zwaar te verduren. Daarom is het slim om je grasmaaier in het najaar alvast op de hoogste stand te zetten. Zo kun je het gras goed bijhouden, maar voorkom je dat deze veel te kort wordt. 

Wist je dat het najaar het perfecte moment kan zijn om gras in te zaaien? Op dat moment krijgt onkruid nauwelijks nog kans om het groeiproces te verstoren, hoeft er nauwelijks nog gesproeid te worden en krijgt het gazon de kans om de wortels extra sterk te laten groeien gedurende de wintermaanden. Genoeg reden dus om nu nog extra gras in te zaaien en het gazon in het voorjaar nog mooier en sterker terug te laten komen. 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment