Home Vijvers In 4 stappen naar een nieuwe vijver

In 4 stappen naar een nieuwe vijver

by Sander
In 4 stappen naar een nieuwe vijver

Een mooie vijver is natuurlijk de trots van je tuin. Althans, dat zou die moeten zijn. Is het tijd voor een nieuwe vijver? Denk dan goed na over wat je zou willen. Misschien heb je al een aantal jaar de vijver geprobeerd te upgraden met nieuwe beplanting, leuke nieuwe vissen of een betere pomp, maar ben je nu tot de conclusie gekomen dat het echt beter is om te zorgen voor een nieuwe vijver. Dit betekent dat je even zult moeten investeren, maar je krijgt er ook een hoop voor terug.

Hoe ga je nu in 4 stappen naar een nieuwe vijver?

Hoe ga je nu in 4 stappen naar een nieuwe vijver? Alles begint natuurlijk bij de eerste stap: inspiratie opdoen. Je krijgt de kans om weer vanaf nul te beginnen. Je nieuwe vijver kan totaal anders worden dan je oude. Ook als je nog geen vijver hebt, is de eerste stap natuurlijk om te bepalen wat je wilt. Lang leve het internet. Kijk gewoon even rond op websites als de onze en gebruik kanalen als Instagram en Pinterest om voorbeelden te vinden van vijvers die je mooi vindt. Het is altijd eenvoudiger om te zorgen voor een prachtige nieuwe vijver wanneer je een concreet idee in je hoofd hebt.

Stap 1: Bepaal wat je wilt

Een belangrijk onderdeel van deze eerste stap is bepalen wat voor vijver het moet gaan worden. Wil je een siervijver/visvijver, of misschien een zwemvijver? Het is ook mogelijk om een vijver te creëren dit bestaat uit twee delen: een zwemgedeelte en een sierdeel.

Stap 2: Bepaal wat de mogelijkheden zijn

De tweede stap is bepalen wat de mogelijkheden zijn. Dat is natuurlijk grotendeels afhankelijk van twee factoren: de ruimte in je tuin en je budget. Het is goed om je voor te laten lichten door een expert. Want bij een vijver komen veel zaken kijken. De juiste vijverfolie, pompen, filters, beplanting: laat een expert helpen met het samenstellen van het totale plaatje. Zorg ervoor dat je al je wensen en eisen bespreekt en laat je goed voorlichten over de verschillende mogelijkheden.

Stap 3: Maak je tuin klaar

Stap drie is je tuin prepareren. Nu kun je dit laten doen door een specialist, indien deze gaat zorgen voor je nieuwe vijver. Je kunt echter ook zelf zorgen voor een (groot deel van de) voorbereiding. Door bijvoorbeeld zelf je oude vijver te verwijderen en het gebied al zo veel mogelijk klaar te maken voor de nieuwe vijver. Zo bespaar je natuurlijk ook kosten.

Stap 4: Begin met de aanleg

De vierde stap is de daadwerkelijk aanleg. Laat je goed informeren wanneer je besluit om zelf je vijver aan te leggen. Natuurlijk is dit interessant vanuit kostenoogpunt, je hebt immers alleen maar kosten voor materialen. Maar wat natuurlijk telt, is een knap eindresultaat waar je nog vele jaren van kunt genieten. Als handige doe-het-zelver- kun je zorgen voor een prachtige vijver. Ben je niet zo handig, heb je geen ervaring, of eenvoudigweg geen zin om zelf aan het werk te gaan? Zorg dan dat je een goede specialist inschakelt.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment