Home Tuintips Industriële verlichting in je tuin

Industriële verlichting in je tuin

by Sander
retro solar hanglamp zwart

Als de dagen weer wat korter worden, zijn lampen in de tuin onmisbaar. Ook voor de sfeer kies je tegenwoordig voor verlichting in je tuin. Waar dat vroeger nog best veel gedoe betekende met doortrekken van elektriciteit uit huis, kan dat met de moderne technologie een stuk eenvoudiger. Voor de tuin kies je uiteraard ledlampen. Die geven dezelfde hoeveelheid licht voor beduidend minder energie dan gloeilampen. Om die reden kan je ze vaak gewoon op een batterij aansluiten. Als die batterij dan ook nog oplaadbaar is met zonlicht, hoef je na installatie in het algemeen er meerdere jaren niet meer naar om te kijken. Bovendien gaat de zon helemaal voor niets op.

De buitenlamp opnieuw uitgevonden

Buitenlampen bestaan al vele eeuwen. Bij de landhuizen en villa’s van de gegoede burgers en de adel moest een bezoeker immers ook in het donker zijn weg kunnen vinden naar de voordeur. In het tijdperk dat fabrieken voor het eerst werden gebouwd, werden er vervolgens ook buitenlampen geïnstalleerd. Van de arbeiders werd tenslotte verwacht dat ze erg lange dagen maakten. In eerste instantie werkten die buitenlampen op gas, later op elektriciteit. Er waren diverse modellen, maar in het algemeen was het kenmerk toch dat ze stoer en uitgevoerd in metaal waren. Deze lijn van lampen is terug, maar dan in een modern jasje.

Energiezuinig en met handige opties

De industriële verlichting voor de tuin is uiteraard geschikt om de weersomstandigheden in ons land te kunnen verdragen. Het stoere uiterlijk verbergt echter tegenwoordig ook moderne elektronica. Een moderne buitenlamp in industriële stijl verbruikt door led beduidend minder energie en werkt in het algemeen op een oplaadbare batterij. Er zijn meerdere opties, bijvoorbeeld een industriële buitenlamp met bewegingssensor, die bedoeld is om de weg te wijzen naar de tuindeur maar ook veiligheid biedt tegen minder welkome bezoekers. Daarnaast zijn er buitenlampen voor de tuin die verlichting geven voor je terras als je buiten wilt zitten. Deze zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in de vorm van dimbare buitenlampen, waarmee je zelf de sfeer in de tuin kunt bepalen.

Waarom kiezen voor een industriële buitenlamp?

Er zijn inmiddels zoveel verschillende industriële buitenlampen dat je er altijd eentje vindt die geschikt is voor jouw tuin. Er zijn niet alleen de klassieke modellen die je boven de deur hangt, maar bijvoorbeeld ook staande modellen waarmee je heel mooi een tuinpad kan oplichten. Deze kunnen ook overdag een goede aanvulling zijn op de inrichting van jouw tuin. Industriële buitenlampen combineren sfeer en functionaliteit. Wist je dat er inmiddels ook industriële prikspots zijn? Met een stoer uiterlijk zijn ze nu een aanwinst voor je tuin overdag. Als het donker wordt, kunnen ze een heg, struiken of bomen prachtig accentueren met een felheid die jij bepaalt. Steeds meer tuineigenaren kiezen voor verlichting van de tuin, niet alleen om er te kunnen zitten, maar ook vanwege het esthetisch genot.

Wil jij ook jouw tuin verlichten? Maak dan een lichtplan om het gewenste effect te bereiken. Hierin kun je allerlei soorten verlichting opnemen, zoals industriële verlichting en ledstrips. Tip: Overleg ook altijd even met je buren en voorkom dat jouw verlichting voor hen hinder oplevert.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment