Home SoortenBloemen Inspiratie vinden voor de mooiste bloembollen

Inspiratie vinden voor de mooiste bloembollen

by Sander
bloembollen

Nederland is het land van de bloembollen. Er is vrijwel geen tuinliefhebber in ons land te vinden die nog nooit naar de bollenvelden is geweest of die nog nooit een bezoek heeft gebracht aan De Keukenhof. Elk voorjaar zijn daar zeeën van bloemen te vinden. Als je een kleine tuin hebt kun je die bloemenzee nooit op dezelfde schaal thuis krijgen. Maar door op https://www.bloembollenkopen.nl/ bloembollen te bestellen kun je wel een prachtige collectie bloeiende voorjaarsbloemen in je tuin krijgen. Op die site zijn vrijwel alle populaire bloembollen te vinden. Je kunt er ook handige tips vinden over het poten van de bollen.

De juiste bloembollen combineren

Het valt voor een beginner niet mee om de juiste bloembollen bij elkaar te vinden. Je hebt niet alleen te maken met de hoogte van de bloemen, maar ook met de kleuren. En bij bloembollen moet je ook maar net het geluk hebben dat de bloemen op het juiste moment, precies op hetzelfde moment, gaan bloeien. Door gebruik te maken van de suggesties die online worden gedaan is de kans dat je een ideale collectie bloembollen koopt een stuk groter. Je kan bij het bloembollen kopen ook voor een eenvoudiger weg kiezen door een compleet assortiment aan bloembollen aan te schaffen.

Bloembollen bloeien langer

Als je in de wintermaanden naar een tuincentrum gaat of een bloemenwinkel bezoekt, kan daar al heel vroeg in de winter een bosje bloeiende tulpen worden gekocht. Dat zijn snijbloemen. Die blijven maar een paar dagen tot een week op een vaas staan en dan zijn ze uitgebloeid. Als je bloembollen in een pot of in de tuin poot zullen die veel later in bloei komen. Je zal echter zien dat die bloemen veel langer blijven staan. Een tulp in de koude grond of in een pot kan wel 2 tot 3 weken blijven bloeien. Daar heb je dus veel langer plezier van dan van een bosje tulpen.

Zelf een pot met bloembollen maken

Het is niet moeilijk om zelf bloembollen te poten. Dat kan in een grote pot, die in de woonkamer wordt gezet of op het terras kan staan. Maar je kunt ook bloembollen in de koude grond zetten. Op de verpakking van de bloembollen is aangegeven wat de beste tijd is om de bollen te poten. Je mag daar echter best van afwijken als de bollen in een pot worden gezet. Bij bloembollen in de koude grond is het wel belangrijk dat het juiste moment van poten wordt aangehouden.

Verleng de bloeitijd

Bij het poten van bloembollen in een pot wordt door de meeste tuinliefhebbers de aanbevolen diepte van de bollen aangehouden. Het is echter leuk om de bollen op meerdere dieptes in de pot te planten. Het gevolg daarvan is dat de hoger liggende bollen veel eerder uitkomen dan de bollen die dieper in de grond zijn gezet. Daardoor komen niet alle bollen tegelijk op. Het gevolg is dat de pot gedurende een aantal weken bloeiende bloemen zal bevatten.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment