Home Tuintips Is een jacuzzi in de tuin mogelijk? 4 dingen om rekening mee te houden

Is een jacuzzi in de tuin mogelijk? 4 dingen om rekening mee te houden

by Sander
Opblaasbare jacuzzi beste

Steeds meer mensen kiezen voor wellnessfaciliteiten in hun eigen tuin. Met name de jacuzzi staat met stip op één in de populariteitslijsten. Dat zien we ook aan het groeiende aanbod bij de grootleveranciers van jacuzzi’s. Kijk bijvoorbeeld maar eens op www.bubbelkoning.nl. Het aanbod is ongelooflijk groot en er is voor ieder wat wils te vinden. Groot voordeel is dat een jacuzzi daardoor in vrijwel iedere tuin en setting mogelijk is.

Overweeg jij ook al tijden om een jacuzzi in eigen tuin te plaatsen? Maar twijfel je of dit wel mogelijk is of heb je überhaupt nog geen enkel idee wat hier allemaal bij komt kijken. Lees dan snel verder. In dit artikel hebben we alles wat je moet weten op een rijtje gezet.

1.      Budget

Voordat je daadwerkelijk kunt bepalen of een jacuzzi in de tuin mogelijk is, is het eerst belangrijk om eens zorgvuldig in de portemonnee te kijken. Een jacuzzi kost logischerwijs geld. Goedkope jacuzzi’s kopen? Dat is natuurlijk een relatief begrip. Het blijft een flinke investering. Wel kun je de jacuzzi – binnen de normale normen – zo duur maken als je zelf wilt. Je bepaalt immers zelf hoe groot deze moet zijn en of hij nog over andere extra’s moet beschikken. Houd ook rekening met eventuele hogere energie- en waterkosten. 

2.      Hoeveelheid plekken in de jacuzzi

Het is niet alleen belangrijk om op de ruimte in de tuin te letten. Ook met hoeveel plekken je rekening moet houden in de jacuzzi. Wanneer jullie slechts met z’n tweeën zijn, is er eigenlijk voor iedere tuin wel iets verkrijgbaar. Je hebt immers maar weinig plek nodig. Gaat het echter om een groter gezin of om een huishouden waarbij er vaak mensen over de vloer komen? Dan wil je natuurlijk ook een jacuzzi met veel meer plekken. Logischerwijs neemt deze dan ook meer ruimte in beslag. Bekijk goed of dit ook mogelijk is in jouw tuin.

3.      In de grond of op het terras?

Bijna alle jacuzzi’s worden gewoon op een terras geplaatst. Het is echter in sommige gevallen ook mogelijk om deze in gewapend beton te storten. Op die manier creëer je een zeer bijzondere en bovenal strakke uitstraling in de tuin. Hoewel dit een zeer unieke manier is om de jacuzzi te plaatsen, wordt dit doorgaans niet toegepast. Hier komt ongelooflijk veel bij kijken en dan is het gewoon veel makkelijker om de jacuzzi boven de grond te plaatsen.

4.      Stroomvoorbereiding

Nog voordat de jacuzzi geplaatst kan worden, moet er ook nog een aantal voorbereidingen worden getroffen. Dit begint allemaal al bij de meterkast. In de meeste gevallen zal er een aparte groep moeten worden aangemaakt. Dit is niet iets wat je zelf kan doen. Meestal moet je hier toch wel een elektromonteur voor laten komen. Als je weet hoe de juiste stroomvoorziening aan kan worden gelegd en waar je dan aan moet denken, is het pas tijd om op zoek te gaan naar een passende jacuzzi. 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment