Home SeizoenenHerfst Is jouw balkon al helemaal herfstklaar?

Is jouw balkon al helemaal herfstklaar?

by Sander
Is jouw balkon al helemaal herfstklaar

Nu de herfst voor de deur staat, is het tijd om je tuin helemaal klaar te maken voor dit nieuwe seizoen. Haagplanten mogen gesnoeid worden en het gazon kan waarschijnlijk wel wat onderhoud gebruiken. Maar hoe zit dat eigenlijk met het balkon? Niet iedereen heeft immers een (grote) achtertuin. Voor alle balkoneigenaren hebben we diverse tips op een rij gezet om deze buitenruimte herfstklaar te maken.

Winterharde planten op het balkon

Om ervoor te zorgen dat je ook in het najaar kunt genieten van een groen en levendig balkon, is het belangrijk om winterharde planten toe te voegen. Deze planten kunnen goed tegen de kou en blijven de hele herfst en winter mooi. Er zijn zelfs veel plantensoorten die in de herfstperiode tot bloei komen. Dit zorgt voor nog meer sfeer op je balkon. Zet de winterharde planten in een mooie balkonbak of een elho plantenbak. Het is belangrijk dat de wortels voldoende ruimte krijgen en dat de bakken stevig staan/hangen. De plantenbakken van het merk elho zijn weerbestendig, stevig en gemaakt van gerecycled plastic. Daarmee zijn het duurzame aankopen!

Aandacht voor de moestuin

Heb je een kleine moestuin of kweektafel op je balkon? Bereid deze dan ook goed voor op het nieuwe seizoen. Zaai groenten die goed kunnen groeien in het najaar. Spinazie, boerenkool, wortels en radijsjes doen het bijvoorbeeld goed in de herfst.

Vervangen van zomerse items

Haal alle zomerse accessoires weg en vervang deze voor herfstige items. Denk aan een schapenvachtje voor op de stoel, een buitenkleed in warme kleuren, een wollig plaid en een aantal sfeervolle (nep) kaarsen.

Natuurlijke herfstdecoratie

Een andere manier om het balkon een gezellige herfstsfeer mee te geven, is door natuurlijke decoratie toe te voegen. Koop een aantal pompoenen of kalebassen die je voor de sier op de grond zet, lijm een aantal dennenappels vast op een houten dienblad of maak zelf een herfstkrans van diverse takken. Vind je het jammer dat deze natuurlijke producten na verloop van tijd vergaan? Dan kun je als alternatief een kunstkrans, nep dennenappels of pompoenen van kunststof aanschaffen.

Extra verlichting op je balkon

In de herfst zal het weer steeds vroeger donker worden. Besteed daarom extra aandacht aan de verlichting op je balkon. Koop een aantal leuke lantaarns om een knusse sfeer te creëren of hang een speelse lichtslinger op. Zorg ook voor functionele verlichting zodat je ’s avonds nog een boek kunt lezen of een spelletje kunt spelen op het balkon. Heerlijk knus onder een deken!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment