Home Tuintips Is kunst niet aan jou besteed?

Is kunst niet aan jou besteed?

by Sander
Is kunst niet aan jou besteed

Het wordt weer warmer en we zitten vaker in de tuin, maar die tuin kan wel een opknapper gebruiken. Of je nu fervent kunstliefhebber bent of een gemiddelde buurtbewoner; je tuin opknappen met een prachtig kunstwerk is nooit overbodig. Kunst kopen kan behoorlijk duur worden als je een echte Michelangelo in de tuin wilt hebben, maar gelukkig is er een alternatief. Bij verschillende tuincentra en laagdrempelige kunstgallereien kan men tegenwoordig zijn eigen tuinpareltje op de kop tikken.

Voor wie is kunst?

Kunst is voor iedereen. Wat kunst ook zo prachtig maakt is dat het voor iedereen anders is. Schoonheid is natuurlijk in het oog van de kijker. Voor iedereen die van iets aparts houd of graag met speciale dingen pronkt. Ook kan bij verschillende momenten kunst gegeven worden. Een trouwerij, promotie of juist het afscheid voor een collega. Dit maakt kunst zo breed inzetbaar. Een schilderij wordt in de tuin wat lastiger. Orienteer je eens op een beeld van brons. Die kunnen de elementen buiten beter aan dan dat olieschilderij.

Waarom brons?

Brons, een legering van koper en tin, is niet voor niets het derde edelmetaal. Het heeft een mooie roodachtige kleur, die een zekere sierlijkheid uitstraalt. Een bronzen tuinbeeld is dan ook een chique aanwinst voor uw tuin. De tuin ornamenten hebben de klassieke bronskleur, of zijn (deels) bronsgroen van kleur. Brons roest niet, dus is makkelijk in onderhoud. Als je elke dag wilt genieten van een uniek en waardevol kunstwerk. Een kunstwerk dat zijn waarde behoudt, want een bronzen beeld gaat eeuwig mee. Brons is een tijdloos en sterk materiaal. Door voor brons te kiezen zet u een eeuwenoude traditie voort. Brons is een metaal met een warme kleur, een mooie uitstraling en naarmate het ouder wordt, word het eigenlijk alleen maar indrukwekkender.

Is mijn tuin geschikt voor een bronzen beeld?

Ja, absoluut. Hoe groot of klein je tuin ook is, een bronzen beeld vormt altijd een bijzondere blikvanger. Het is een mooi contrast met de groene kleur van planten en struiken. In de loop van het jaar wordt de tegenstelling tussen het duurzame van brons en het vergankelijke van bloemen en het blad van bomen en struiken zichtbaar. Dit geeft in elk seizoen een andere dynamiek. Het bronzen beeld blijft op deze manier verrassen. Een bronzen sculptuur is schitterend om op een sokkel te plaatsen, bij een terras of op een andere centrale plek in uw tuin. Heb je een vijver, dan is dat ook een plek waar een beeld van brons of fontein tot leven komt en sfeer creëert in de tuin. Een fontein in de tuin in de vorm van een kunstwerk is een lust voor het oog en het geluid van het stromende water werkt heerlijk ontspannend.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment