Home SeizoenenWinter Zó gebruik je kerstverlichting ook buiten de kerstperiode

Zó gebruik je kerstverlichting ook buiten de kerstperiode

by Sander
Zó gebruik je kerstverlichting ook buiten de kerstperiode

Je kerstverlichting buiten ophangen terwijl december nog lang niet in zicht is? Het klinkt misschien als een gek idee, maar dat is het niet! Kerstverlichting kan het hele jaar van pas komen en hoef je zeker niet van januari tot december op je stoffige zolder op te bergen. Lees deze blog om drie manieren te ontdekken waarop je kerstverlichting eenvoudig aan je tuin kunt toevoegen; welk seizoen het dan ook is.

1. IJspegelverlichting

Met kerstverlichting kun je op een goedkope manier wat extra verlichting toevoegen aan je tuin. De kerstlampjes heb je nu immers toch al in huis, dan is het zonde om er op warme nazomeravonden geen gebruik van te maken, zeker omdat tuinverlichting zelf niet bepaald goedkoop is. Met ijspegelverlichting zorg je ervoor dat je ’s avonds wat langer in de tuin kunt blijven zitten. Doordat deze kerstverlichting uit diverse kleinere verticale snoeren bestaat, met lampjes die als ijspegels naar beneden vallen, wordt hiermee een grote hoeveelheid verlichting geproduceerd. Zo zit je ‘s avonds niet in het donker. Daarnaast is ijspegelverlichting ook een echte toevoeging aan je tuin; door de kleinere snoeren ontstaan er ook prachtige lichteffecten en ziet jouw tuin er direct een stuk sfeervoller en gezelliger uit.

2. Lichtslangen

Ook tijdens (tuin)feestjes is het een leuk idee om je kerstverlichting buiten op te hangen. Hiermee zorg je er namelijk niet alleen voor dat jouw gasten ook daadwerkelijk wat kunnen zien in het donker, maar zorg je er ook voor dat je je tuin op een eenvoudige manier kunt decoreren. Gebruik bijvoorbeeld lichtslangen, die je zo kunt ombuigen dat ze iedere gewenste vorm kunnen hebben. Zo kun je hiermee letters vormen of je eigen creatie maken; waardoor ze passen bij ieder feestje. Een iets makkelijkere, maar net zo leuke optie is om de lichtslangen rondom een boom, paal of hek cirkelen, wat ook voor een mooi effect zorgt. Lichtslangen zijn beschikbaar in diverse wittinten, maar ook in allerlei opvallende kleuren.

3. Gekleurde kerstverlichting

Natuurlijk is een lichtslang niet de enige vorm van kerstverlichting die perfect tot zijn recht komt tijdens feestjes. Je kunt namelijk ook andere gekleurde verlichting gebruiken, zoals lichtsnoeren of clusterverlichting. Dit zijn de snoeren die je in december waarschijnlijk in je kerstboom gebruikt. Ook deze kun je gebruiken om bijvoorbeeld om een boom of om de rand van je balkon te cirkelen, en zorgen direct voor een feestelijk en gezellig gevoel.

Let wel goed op als je je kerstverlichting buiten wilt gaan gebruiken. Niet alle lampjes zijn hier namelijk voor gemaakt. Zorg er daarom voor dat je dit alleen met weerbestendige kerstverlichting doet. Check op de verpakking of bij de productinformatie of de lampjes IP44-geclassificeerd zijn en als dit het geval is kun je ze gewoon buiten ophangen. Overigens moeten voedingsadapters, stekkerdozen en andere aansluitingen altijd goed afgeschermd worden; elektriciteit en water gaan namelijk nooit goed samen.

Met ijspegelverlichting, lichtslangen of andere (gekleurde) kerstverlichting kun je eenvoudig je tuin verlichten buiten de kerstperiode. Goedkoop, gezellig, sfeervol en uniek; dus haal nu direct je kerstverlichting van zolder!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment