Home Tuintips Klussen in de tuin tijdens donkere dagen; zo zorg je voor genoeg licht

Klussen in de tuin tijdens donkere dagen; zo zorg je voor genoeg licht

by Sander
Tuinverlichting

Als de stoere seizoenen weer zijn aangebroken, wil jij je tuin toch op orde houden. Overdag is dat vaak niet mogelijk omdat je dan een volle agenda hebt en in de avond is het donker. Gelukkig kan je nu ook op donkere dagen veilig klussen in de tuin. Dat is een kwestie van het juiste licht kiezen. Hieronder geven we je een aantal voorbeelden.

1. Led tl

Een waterdichte tl-armatuur met led tl-buis geeft je helder licht overal waar je deze kan plaatsen. Denk bijvoorbeeld in de schuur of weggewerkt boven de deur die toegang geeft tot de tuin. Het licht van een led tl is helder en knippert niet bij het aandoen. Dat is prettiger voor de ogen dan de ouderwetse tl-buizen. Met dit licht kan je lekker doorklussen als de donkere dagen aanbreken.

2. Led bouwspot

Moet je op een donker stuk in je tuin een klusje doen? Dan is een bouwspot uiteraard een goede optie. Let wel op dat je een exemplaar koopt dat geschikt is voor werk buitenshuis. Deze spots geven een flinke hoeveelheid licht zodat jij je klusjes in de tuin veilig kunt uitvoeren. Ze zijn ook geschikt voor klusjes aan het huis dus multifunctioneel. Met een bouwspot kan je werkelijk overal bij.

3. Acculamp

Moet je aan het werk op een moeilijk bereikbare plek in de tuin? Een acculamp biedt dan wellicht de oplossing. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige kan je neerzetten, maar de meeste zijn ook voorzien van een haak. Dat is bijzonder handig als je bijvoorbeeld bij een schutting of onder een boom aan het werk moet. Ook deze lampen zijn meestal voorzien van led lampen. Dat betekent ultra helder licht, een lange levensduur en een beperkt gebruik van energie.

4. Vaste tuinverlichting

Steeds meer tuineigenaren hebben vaste tuinverlichting laten aanleggen. Op die manier kan je immers nog langer genieten van je tuin en extra sfeer creëren. Deze soort verlichting is dan ook meer bedoeld om sfeer te realiseren en niet zo functioneel als verlichting tijdens een klusje. Is de plek waar jij aan het werk moet echter voldoende verlicht, dan is ook een dergelijke verlichting een optie voor de meer eenvoudige taken in je tuin.

5. Zaklamp

Een stevige zaklamp met een flink vermogen is altijd handig in huis maar ook in de tuin voor een klusje dat niet kan wachten. Als er ook gebruik van gereedschap wordt gemaakt, is het gewoon veel veiliger als de zaklamp wordt gehanteerd door een helper. Deze kan jou dan bijlichten als het nodig is en dat werkt efficiënt en snel. Controleer wel even of de zaklamp waterdicht is.

Tips

Als je aan het werk gaat in je tuin als het donker is, wees dan altijd extra voorzichtig. Zelfs met de beste verlichting krijg je niet hetzelfde effect als met daglicht. Denk ook aan je buren, het is erg irritant als jouw (felle) verlichting bij hen in huis zou schijnen. Informeer ze altijd even als jij aan de slag gaat.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment