Home SeizoenenZomer Maak je woning klaar voor de zomer met deze tips

Maak je woning klaar voor de zomer met deze tips

by Sander
Maak je woning klaar voor de zomer met deze tips

Kijk jij rond ijsheiligen ook alweer uit naar een lange, warme zomer? Het is natuurlijk heerlijk om daar zoveel mogelijk buiten van te kunnen genieten. Maar ook binnenshuis moet het natuurlijk aangenaam zijn.  Dat kan als je ook je woning voorbereidt op een hete zomer?

Isoleren tegen de hitte?

Het klinkt misschien vreemd omdat we bij isolatie eigenlijk meteen denken aan energiebesparing door de warmte in huis te houden gedurende de koude maanden. Dat is ook het effect van isolatie. Maar je kunt het eveneens vergelijken met een thermosfles of -kan. Warme drank blijft hierin langer warm en koude drank langer koud. Dat gebeurt ook als jij je woning gaat isoleren. Dezelfde zaken die dus van belang zijn voor isolatie om energie te besparen, gelden ook voor een koel huis in de zomer:

  • Dubbel glas
  • Isolatie gevel
  • Isolatie dak
  • Isoleren vloer

Een koele vloer geeft een aangenaam effect

Een mooie vloer die ook nog eens verkoelend is? Dan denk je al gauw aan laminaat van Kwantum. Laminaat heeft vele voordelen: het is eenvoudig te onderhouden, gaat lang mee en past in vrijwel ieder interieur. Dat laminaat koel aanvoelt is in een warme zomer natuurlijk een extra voordeel. Wil je in de winter weer warmte en zachtheid aan je voeten voelen dan kan dat natuurlijk door het laminaat van Kwantum bijvoorbeeld te bedekken met een of meer vloerkleden. Zo geef je ook nog eens een heel ander accent aan je kamer in de winter.

Goede tips om je woning koel te houden in de zomer

Niet iedereen in gecharmeerd van een airco omdat deze toch veel energie kost en veel mensen ook zich niet prettig voelen in de omgeving waar een dergelijk apparaat wordt gebruikt. De volgende tips kunnen ervoor zorgen dat ook op echt hete dagen de temperatuur in huis aangenaam blijft:

  • Ventileer je huis alleen gedurende de nacht en hou overdag alle ramen en deuren goed gesloten. Zeker als je huis goed is geïsoleerd, maakt dit een groot verschil op erg warme dagen. Weersta dan ook de verleiding om ook overdag alles open te zetten.
  • We hebben in ons land vrijwel allemaal overgordijnen maar gebruiken die eigenlijk maar zelden. Toch kan je er in de zomer erg veel baat bij hebben om de gordijnen overdag te sluiten. Dat is vooral van belang als de zon op het warmst van de dag op een bepaald deel van het huis staat te branden.
  • Buitenzonwering heeft veel meer effect bij het beperken van de opwarming van je woning overdag dan de meeste mensen denken. Gebruik de zonwering dan ook zoveel mogelijk op hete zonnige dagen. Het zal diverse graden schelen in de temperatuur in de woning.
  • Gebruik op erg warme dagen een ventilator. Een ventilator heeft veel minder nadelen dan een airco en is ook veel beter verplaatsbaar. Gebruik een ventilator alleen al je in de kamer bent en natuurlijk ook alleen in de kamer waar je je op dat moment bevindt. Een regelbare ventilator die automatisch beweegt, heeft het beste effect.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment