Home Tuintips Mierenpoeder kopen? Dit zijn de beste mierenpoeders van 2024!

Mierenpoeder kopen? Dit zijn de beste mierenpoeders van 2024!

by Rosalyn van Moorselaar
Mieren bestrijden, dit is de beste mierenpoeder

Als je één mier ziet, zijn er veel meer en dat is meestal ook het geval. Vooral in huis wil je dat probleem zo snel mogelijk oplossen. Toch wordt er binnenshuis vaak geen mierenpoeder gebruikt, omdat het onaangenaam ruikt en ook gevaarlijk kan zijn voor mens en dier. De mierenlokdoos wordt vaker toegepast.

Dit zijn de beste mierenpoeders van 2024

De mierenpoeders van Bayer en HG bevatten veel meer giftige stoffen per gram dan de meeste andere mierenpoeders. Gebruikers prijzen de effectiviteit van zowel HG als Bayer. De beide middelen zijn behoorlijk aan de prijs. Je vindt hieronder de beste merken mierenpoeders:

Mierenpoeder kan je ook goedkoop krijgen bij onder meer de Action en het Kruidvat. Deze huismerken bevatten minder gif per gram dan de eerder genoemde middelen en je hebt er dus meer van nodig. De ervaringen met mierenpoeder van Action en Kruidvat zijn echter goed.

Kijk voor het kopen van het mierenpoeder altijd op de verpakking zodat je weet waarvoor het geschikt is.

Lees ook: 5 tips bij het kopen van een wespenval of wespenvanger

Hoe werkt mierenpoeder?

Vaak denkt men dat mieren het poeder meenemen het nest in en de werking van het gif daarop berust. Dat is niet juist. Er zijn in principe twee verschillende soorten poeder. De werking van de eerste berust erop dat de mieren die er mee in aanraking komen gedesoriënteerd raken en niet langer de weg naar het nest terug kunnen vinden. Hierdoor gaan ze dood. De tweede soort poeder doodt de mieren direct door de chemisch gifstoffen. Dit tweede poeder doodt ook andere insecten zoals bijen, maar ook vissen als het in het water terecht komt. Het middel kan ook gevaarlijk zijn voor mensen en dieren.

Hoe gebruik je mierenpoeder?

Mierenpoeder werkt het beste als je het op of rondom het mierennest strooit. Mieren die het nest verlaten raken meteen gedesoriënteerd of sterven binnen korte tijd. Ook op looppaden van de mieren is het effectief. Je kan mierenpoeder het beste in de ochtend of de avond gebruiken. De mieren zitten dan in het nest.

Als je het mierenpoeder ook in het nest wilt gebruiken, kan je het oplossen in water en daarna rechtstreeks in het nest gieten. Deze methode is bijzonder effectief met het voor mieren dodelijke gif.

mierenpoeder

Het mierenpoeder lijkt niet te werken, wat nu?

De belangrijkste reden waarom mierenpoeder soms niet lijkt te werken, is ongeduld. Een compleet mierennest telt grote aantallen mieren en het kost tijd om die allemaal te doden. Je zal dus regelmatig nieuw poeder moeten strooien. Let er ook op dat je uitsluitend op de looppaden of rond het nest strooit, anders is het poeder niet effectief. Strooien als er binnen 24 uur regen wordt verwacht heeft geen zijn.

Hoe gevaarlijk is mierenpoeder?

Mierenpoeder is niet dodelijk of erg gevaarlijk voor gezonde volwassenen. Maar de gifstoffen erin zijn effectief genoeg om sterke insecten zoals mieren te doden. Kinderen en huisdieren zijn veel gevoeliger voor de stoffen in mierenpoeder. Gebruik binnenshuis wordt afgeraden als je kinderen en/of huisdieren hebt. Als je mierenpoeder gaat strooien, zeker de merken met een hoge giftigheid, is het verstandig om daarbij een stofmasker te dragen. Vergeet ook nooit om je handen goed te wassen nadat je mierenpoeder hebt gebruikt.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment