Home Tuintips Neem deze zomer een zwembad in de achtertuin!

Neem deze zomer een zwembad in de achtertuin!

by Sander
Neem deze zomer een zwembad in de achtertuin

We hebben net een hittegolf achter de rug en wellicht wachten en deze zomer nog meer van deze hete dagen op ons. Zulke dagen zijn heerlijk, maar het liefst wel met verkoeling in de buurt. En hoe kun je die verkoeling nou beter vinden dan in een zwembad in eigen achtertuin? Er zijn verschillende zwembaden die je kunt nemen voor in de tuin. Maar welke past het best bij jou? Graag nemen we een aantal soorten zwembaden met je door!

Een opblaasbaar bad

Ben je iemand die graag zelf bepaald wanneer het zwembad opgezet gaat worden, dan is een opblaasbad of opbouw zwembad echt iets voor jou. Het voornaamste verschil met een inbouw zwembad is uiteraard dat het niet permanent is en het een stuk gemakkelijker is in de aanschaf. Je zet het bad binnen no-time op en plaatst deze in de tuin op een plek waar jij maar wilt. Is de zomer voorbij? Dan breek je het bad met hetzelfde gemak weer af. Maak het zwembad schoon, berg het op en tover hem volgend jaar weer uit de schuur!

Een opblaas spa of zwemspa

Wil je niet alleen in de zomer, maar ook in de winter zwemmen? Dan is een opblaasbare spa of zwemspa perfect voor jou. Het koele water dat zorgt voor verfrissing, kun tijdens koudere dagen ook verwarmen. Bij de opblaas variant kies je weer zelf wanneer je deze opzet, en een zwemspa is een permanente investering die het dubbel en dwars waard is! Want wist je dat je een zwemspa ook kunt gebruiken als workout plek? Dit komt door de massagestralen die een stroming veroorzaken. Trek baantjes tegen deze stroming in en je hebt een goede work-out. Uiteraard dienen de baden ook voor ultieme ontspanning en kun je er na een lange werkdag je hoofd leegmaken en er heerlijk tot rust komen.

Kinderzwembaden

Voor de allerkleinsten is een zwembad in de tuin natuurlijk al helemaal een feest. Een klein peuterbadje voorzien van speelgoed zorgt ervoor dat je de deur niet meer uit hoeft deze zomer. Terwijl jij bezig bent in je tuin, of met een boek geniet in de zon, vermaakt jouw kind zich de hele dag door in het badje. Ook voor oudere kinderen is een zwembad geweldig. Zolang ze met water in de weer kunnen zijn ze tevreden!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment