Home Tuintips Optimaal genieten van de tuin door de juiste raamdecoratie

Optimaal genieten van de tuin door de juiste raamdecoratie

by Sander
Optimaal genieten van de tuin door de juiste raamdecoratie

Raamdecoratie is niet alleen een uitstekende manier om functionaliteit en uitstraling met elkaar te combineren, je kunt ook optimaal genieten van de tuin door de juiste raamdecoratie te plaatsen. Je hebt hierin echter dusdanig veel mogelijkheden dat de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel gaan we de meest gekozen opties voor je op een rijtje zetten. Hierdoor wordt het veel makkelijker om een keuze te maken voor de juiste raamdecoratie.

Waarom geschikte raamdecoratie onmisbaar is

Het is eenvoudig uit te leggen waarom geschikte raamdecoratie eigenlijk onmisbaar is. Allereerst vormt raambekleding een belangrijke barrière tussen het raam en de woonruimte. Deze barrière zorgt voor de instandhouding van het binnenklimaat. Zeker in een land als Nederland, waar we toch nog wel eens een flinke koude winter kunnen hebben, zul je ontdekken dat je met de juiste raamdecoratie veel minder last van (koude) invloeden van buiten zult hebben. De investering in raambekleding verdien je dus terug in je energierekening!

Vanzelfsprekend kun je er ook voor kiezen om raambekleding op te hangen die de inkijk van buitenaf te voorkomt maar waarbij je wel optimaal kunt genieten van de tuin. Je hebt dus meer privacy maar doet geen concessies aan het naar buiten kunnen kijken. Zeker als je een grote mooie tuin met veel beplanting hebt, wil je hier natuurlijk zo veel mogelijk van kunnen genieten.

Welke soort raamdecoratie is geschikt om optimaal te kunnen genieten van de tuin?

Op de vraag welk soort raamdecoratie geschikt is om optimaal te kunnen genieten van de tuin, zijn verschillende antwoorden mogelijk. Dit is vooral afhankelijk van je smaak en je wensen. We zetten hieronder verschillende soorten raambekleding voor je op een rijtje:

  • Duo rolgordijnen worden tegenwoordig veel gebruikt. Deze gordijnen zijn voorzien van twee stoflagen en een kettingbediening. Hierdoor is dit een perfecte manier om invloed uit te oefenen op de mate van lichtinval, het naar buiten kunnen kijken en je privacy. Duo rolgordijnen zijn in diverse kleurstellingen verkrijgbaar zodat je deze perfect kunt laten aansluiten op je woonstijl.
  • Vouwgordijnen zijn een perfecte optie als je een woonruimte een warme- en romantische sfeer wilt geven. Deze gordijnen zijn voorzien van horizontaal gevouwen stof wat dit soort gordijnen een eigen karakter geeft. Met een bedieningskoord kun je de mate van lichtinval van buitenaf reguleren.
  • Houten jaloezieën hebben een natuurlijke uitstraling en passen hierdoor in iedere woonstijl. Uiteraard is dit de beste optie als je voor een natuurlijke- of klassieke woonstijl hebt gekozen. Deze natuurlijke variant van de authentieke Luxaflex bieden alle mogelijkheden om de lichtinval en de doorkijk te beïnvloeden.   
  • Luxaflex zijn allang niet meer de aluminium jaloezieën die het vroeger waren. Tegenwoordig zijn luxaflex in allerlei verschillende ontwerpen verkrijgbaar. Denk daarbij aan duettes, plissés of multishades. Je kunt hierbij zelf bepalen in hoeverre deze raambekleding licht en zicht door moet laten.
  • Gordijnen en inbetweens mogen uiteraard niet in dit rijtje ontbreken. Deze optie met de grote veelzijdigheid in keuzemogelijkheden met betrekking tot stofsoort, de kleur en de transparantie. Helaas maakt dit je keuze voor een geschikte raamdecoratie er niet gemakkelijker op……..

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment