Home TuinklussenDoe-het-zelf 4 redenen om een tuinhuis te bouwen in de tuin

4 redenen om een tuinhuis te bouwen in de tuin

by Sander
4 redenen om een tuinhuis te bouwen in de tuin

Heb je nog geen tuinhuis in je tuin, maar beschik je wel over de ruimte hiervoor? Dan is het absoluut de moeite waard om een tuinhuis te bouwen in je tuin. Dit is een investering waar je absoluut van gaat profiteren. Met de juiste zorg zelfs vele jaren lang, want buiten regulier onderhoud heeft een tuinhuis weinig verzorging nodig, terwijl het tal van voordelen biedt. Dit zijn de redenen om een tuinhuis te bouwen in de tuin.

Reden nummer één is natuurlijk opbergruimte

De eerste reden is een voor de hand liggende: extra ruimte. Wie een tuin heeft, heeft ook al snel veel spullen hiervoor. Een tuin heeft nu eenmaal onderhoud nodig. Een schep, hark, grasmaaier, maar misschien ook spullen voor een loungehoek, zoals kussens, de barbecue en tuinstoelen.

Deze spullen laat je niet buiten staan. Het gevolg is dat veel mensen hun tuinspullen in bijvoorbeeld de garage of schuur bewaren. Erg handig is dit niet. Niet alleen zul je meestal verder moeten lopen om de spullen te pakken of op te bergen; het zorgt ook voor overbodige troep. In een schuur of in een garage staat meestal al genoeg andere ‘troep’. Houd de tuinspullen daarom apart.

De extra bergruimte die een tuinhuis biedt, hoeft niet alleen voor tuinspullen te dienen: een tuinhuis biedt een veilige, droge opbergplek voor nog veel meer spullen.

Zorg voor een extra fijne plek in de tuin

Wanneer je aan een tuinhuis denkt, denk je wellicht direct aan een traditioneel tuinhuis: een losstaande blokhut in je tuin. Tuinhuizen komen echter in tal van soorten en formaten. Een tuinhuis met kapschuur is bijvoorbeeld een perfecte manier om te zorgen voor een extra fijn zitje in de tuin. Dit type tuinhuis wordt gecombineerd met een aangebouwde overkapping waarin je heerlijk kunt zitten. Dit betekent dat je ook in de tuin kunt zitten wanneer het regent. Je kunt in een tuinhuis met kapschuur echt je eigen hoek maken, compleet met heerlijke banken en zaken als verlichting en verwarming. Je tuinhuis kan immers altijd geleverd worden met stroomaansluiting.

In een klap meer uitstraling

Zorgen voor een fraai tuinhuis in je tuin, zorgt in een klap voor meer uitstraling. Vind je het moeilijk om wat van je tuin te maken en ben jij niet de persoon die in alle hoeken planten of bloemen wilt hebben staan? Een tuinhuis maakt de uitstraling van je tuin helemaal af. En dat op een eenvoudige manier. Een tuinhuis blijft namelijk lang mooi, met de juiste zorg. Die zorg valt ontzettend mee: je kunt eventueel vuil eenvoudig verwijderen en slechts eens per aantal jaar zul je misschien moeten investeren in wat schilderwerk. Een kleine moeite voor het plezier dat je daarvoor terugkrijgt. Bovendien verhoogt een tuinhuis de waarde van je woning.

Een veilige plek voor fietsen (en andere waardevolle spullen)

Wie geen schuur of garage heeft, maar wel een tuin, kan investeren in een tuinhuis om zo niet alleen extra opbergruimte te creëren, maar ook direct te zorgen voor een veilige plek voor fietsen, brommers/scooters of motoren. En uiteraard voor andere waardevolle spullen. Een goed tuinhuis is namelijk voorzien van een goed slot en dat betekent dat je fietsen, andere tweewielers en speelgoed voor kinderen uit het zicht en veilig op kunt bergen en de kans op diefstal verkleint.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment