Home Tuintips 3 redenen waarom goede tuinverlichting een must is

3 redenen waarom goede tuinverlichting een must is

by Sander

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt als je je tuin gaat renoveren: de tuinverlichting. Toch is goede tuinverlichting echt een must. Er zijn verschillende redenen hiervoor, die we in deze blog voor je op een rijtje zetten.

1. Verbeter het zicht

Als je nog niet geïnvesteerd hebt in goede tuinverlichting komen de volgende situaties je misschien wel bekend voor:

  • Kom je aan het einde dag helemaal vermoeid thuis uit je werk, sta je minutenlang naar je sleutels te zoeken omdat je geen lampje naast de voordeur hebt.
  • Terwijl je door je tuin loopt struikel je bijna over de voetbal van je kind, omdat je het in het donker niet kon zien.
  • Op een warme avond in september kun je niet zo lang in de tuin blijven zitten als je zou willen omdat het op een gegeven moment pikdonker is.

Dit zijn allemaal problemen waar je dankzij goede tuinverlichting geen last meer van hebt. Buitenlampen zijn dus echt onmisbaar om alles goed te blijven zien en altijd te kunnen genieten van het buitenleven.

2. Verbeter de veiligheid

Hoe donkerder je voor- of achtertuin is, hoe aantrekkelijker het is voor inbrekers. Niemand wil natuurlijk het risico lopen om gezien te worden. Verlichting zorgt er daarom op effectieve wijze voor dat je je huis extra kunt beschermen. Nóg handiger is het om bijvoorbeeld tuinlampen aan te schaffen die werken met een bewegingssensor en gaan branden als iemand je tuin in loopt. Dat soort lampen verzorgen door het plotselinge licht een schrikeffect en jagen inbrekers daarom hopelijk weg. Of gebruik speciale anti-inbraakverlichting: heldere, felle lampen die speciaal gecreëerd zijn voor het afschrikken  van inbrekers.

3. Verhoog de sfeer en de uitstraling van je tuin

Natuurlijk heeft het aanleggen van tuinverlichting niet alleen praktische redenen. Met goede tuinlampen kun je namelijk ook de sfeer in je tuin verhogen en het allemaal een stuk gezelliger maken. Voeg warm witte verlichting toe voor de meeste sfeer. Mooie lampen kunnen bovendien bijdragen aan de uitstraling van je tuin. De meeste lampen zijn beschikbaar in diverse stijlen, kleuren en types, waardoor je altijd wel een buitenlamp vindt die bij jouw tuin past. Zo trek je ook heel makkelijk je interieur door naar buiten, waardoor je huis en je tuin één geheel worden.

Tuinverlichting zorgt er daarnaast ook voor dat je áltijd kunt genieten van je tuin, ook als je in de avond of in de winter binnen zit. Licht bijvoorbeeld een mooie boom of de vijver uit of verleg de aandacht naar het tuinpad met behulp van mooie tuinspots. Zo zorgt tuinverlichting ervoor dat je niet alleen in de zomermaanden kunt genieten van je mooie tuin.

Met goede tuinlampen verhoog je dus het zicht, creëer je een veilig gevoel én maak je je tuin een stukje mooier. Onmisbaar in iedere voor- en achtertuin dus!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment