Home Tuininrichting Sfeer creëren in je tuin, zo doe je dat

Sfeer creëren in je tuin, zo doe je dat

by Sander
Slimme oplossingen voor een kleine tuin

Als de zomer weer voorbij is, merk je meteen wat je het meest mist met betrekking tot je tuin: de momenten van rust en het gevoel om in de natuur te zijn. Het is dan ook een goed idee om vast na te denken hoe je extra sfeer kunt creëren in je tuin. Dat begint altijd met lekkere zitjes op die plaatsen waar je het meest kan genieten van het groen. Wil je weten hoeveel keuze er is, kijk dan eens naar de tuinmeubelen van de Tuinmeubelshop. Vergeet bij het bewonderen van al die mooie meubelen echt nooit dat het in eerste instantie draait om comfort. Net als in de huiskamer wil je immers gedurende meerdere uren kunnen genieten van het gevoel thuis te zijn. Dat lukt alleen als je zitcomfort optimaal is.

Waar kan je zoal voor kiezen als het gaat om tuinmeubelen?

Loungen

De Nederlandse taal is verrijkt met dit woord waardoor we tegenwoordig niet meer in de tuin zitten, maar loungen. Natuurlijk hoef jij daar niet onder te verstaan dat je gaat chillen met een glaasje bubbels. Maar lounge-meubels hebben meer comfort in de tuin gebracht. Het is wel een kwestie van keuzes maken. In een kleine tuin is een enorme zwarte blokbank niet altijd de juiste optie. Er zijn echter veel tuinbanken en -stoelen op de markt waar je zitcomfort kan combineren met elegantie. Let op de kwaliteit en het materiaal, de meubels jaren meekunnen. Als je kussens niet van een waterdoorlatende stof zijn, ruim ze dan op als ze niet in gebruik zijn.

Het eetterras

Wie houdt er nu niet van buiten op het terras eten als de temperatuur dat mogelijk maakt. Een eetterras vraagt wel wat planning vooraf. Heb je een zeer grote tuin, bedenk dan dat het sjouwen met pannen, etc. ook niet echt plezierig is. Kies een plaats die relatief dicht bij het huis ligt. Is je tuin wat beperkter van omvang, let er dan op dat er rond de tafel voldoende ruimte moet overblijven om de gasten aangenaam te kunnen laten zitten en loopruimte beschikbaar moet zijn, bijvoorbeeld een vlonder. Tenslotte wil je niet dat men in de tuin belandt.

Tip: In een kleine tuin kan je het beste een langwerpige tafel in de lengterichting plaatsen. Dan lijkt de tuin groter.

Boombanken

Ben je in het gelukkige bezit van een boom in je tuin? Overweeg dan eens om rondom de boom een houten boombank te plaatsen. Heb je een feestje dan zijn een aantal mooi gekleurde kussens voldoende om extra plaatsten te realiseren voor je tuinfeest. Voor kinderen is zo’n bank op normale dagen een feest op zich in de buurt van die spannende boom. Als jouw boom nog flink moet groeien hou hier dan rekening mee met de boombank. In de loop van de jaren zal het moment vanzelf komen dat je op de bank heerlijk kan leunen tegen die oude vertrouwde boom die je nu al jaren beschutting biedt op de mooiste momenten in het jaar.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment