Home Tuininrichting Speelsheid in je tuin

Speelsheid in je tuin

by Sander
Speelsheid in je tuin

Je tuin is je ideale speelplaats. Jouw ruimte, helemaal te gebruiken zoals jij dat wilt. In je tuin kan je je vrij voelen, net als in de natuur. In je tuin heb je je eigen stukje natuur, voorzien van alle gemakken die je maar wilt. Je kunt je laten inspireren door je tuin om je vrij en speels te kunnen voelen.

Een strakke tuin

Staat alles strak in het gareel? Borders en perken in rechthoeken, strakke scheidingen, vlakke grond? Tuinen waarbij alles superstrak georganiseerd is, spreken niet echt tot de verbeelding. Misschien voelen we ons er gemakkelijk bij, omdat we duidelijk zien wat de bedoeling is: alles heeft een duidelijke plek en vorm. Dit voelt misschien veilig, maar wat betekent het voor ons? Als alles in de tuin strak binnen de lijntjes blijft, moeten wij dat dan ook?

Laat je inspireren

Als de natuur ons iets leert, is het dat de wereld niet zwart/wit is. Lijntjes zijn niet zo strak als we misschien zouden willen. In onze tuin kunnen we manipuleren tot we erbij neervallen, maar natuur blijft natuur en doet haar eigen ding. En is dat eigenlijk niet heerlijk?! De natuur leert ons dat wij ook ons eigen ding kunnen doen. We hoeven niet binnen de lijntjes te kleuren, we kunnen er overheen en er onderdoor! Je kunt je laten inspireren door de creativiteit van de natuur en zo de creativiteit in jezelf tot leven roepen.

Met de stroom mee

Vier de creativiteit en vrijheid van de natuur en van jezelf in de tuin! We kunnen leren om de levenskracht van planten te waarderen, om planten te zien als een expressie van de natuur, zoals we zelf ook een expressie van de natuur zijn. Het is prachtig om planten te laten zijn zoals ze zijn. Natuurlijk zijn wij de baas in onze tuin, maar we hoeven niet alles zelf te doen. Het is een geweldige oefening om je over te geven aan wat er in je tuin gebeurt, om je ideale plaatje los te kunnen laten en in plaats daarvan lekker te experimenteren met wat er mogelijk is en te ervaren wat er gebeurt.

In harmonie met de natuur en jezelf

Verzet je niet te veel! Je kunt kiezen voor een ontwerp of inrichting die niet te veel werk kost, voor een inrichting waarbij je in harmonie met de natuur en je tuin bent in plaats van de natuur tegenwerkt. Dit helpt je om in harmonie met jezelf en je eigen natuur te leven. Maar maak het vooral niet te serieus! Een tuin is een plek om te ontspannen, dus leg jezelf niet te veel druk op. Je tuin hoeft er niet op een bepaalde manier uit te zien om ervan te kunnen genieten. Alles is perfect zoals het is. Als je tuin mag zijn zoals ‘ie is, geeft dat jou de vrijheid om ook te zijn zoals je bent.

Verassingen

Naast de natuur haar gang laten gaan, kan je ook je eigen speelsheid loslaten! Voeg bijvoorbeeld gekke voorwerpen toe om jezelf en anderen te verassen en uit te dagen. Denk bijvoorbeeld aan tuinkabouters of een grappig boeddhabeeld. Er zijn nog veel leukere dingen te verzinnen. Leef je uit! Op internet zijn talloze voorbeelden te vinden van projecten en versiersels om zelf te maken, bijvoorbeeld op websites Pinterest. Neem je tuin en jezelf niet te serieus en geniet ervan!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment