Home Tuintips Stappenplan om zelf een buitenkeuken te maken

Stappenplan om zelf een buitenkeuken te maken

by Sander
Stappenplan om zelf een buitenkeuken te maken

Heb je er wel eens over nagedacht om een eigen buitenkeuken te maken, maar twijfel je nog omdat je niet goed weet waar je moet beginnen? Een buitenkeuken maken is makkelijker dan ooit met behulp van een handig stappenplan. Via dit stappenplan kun je heel makkelijk stap voor stap aan de slag aan met je buitenkeuken. Zo ga je helemaal zelf aan het klussen en kun je straks optimaal genieten van een mooi resultaat. Benieuwd naar hoe je van start gaat? Hier vind je het stappenplan!

1. Bepaal de locatie

Het is waarschijnlijk de belangrijkste stap in het starten met je buitenkeuken: waar moet deze komen te staan? Kijk eerst naar de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt voor je buitenkeuken. Wil je bijvoorbeeld dat deze later nog uitgebreid kan worden of wil je er nog iets anders bijbouwen? Houd hier rekening mee met het bepalen van de plek. Kijk ook naar de ondergrond: niet iedere ondergrond is geschikt voor een buitenkeuken. Gras is niet altijd even geschikt en je kunt daardoor beter kiezen voor een stenen ondergrond. Houd ook rekening met de toegankelijkheid van de buitenkeuken.

2. Bepaal je budget en wensen

Wat is jouw ideale buitenkeuken? Van welk materiaal is het gemaakt, welke extra’s zitten erbij en hoe wil je de buitenkeuken gaan gebruiken? Het is belangrijk om van tevoren je wensen goed op een rij te hebben, zodat het makkelijker wordt om jouw ideale buitenkeuken te gaan maken. Je kunt je project zo duur maken als je zelf wilt, omdat je invloed hebt op de prijscategorie van alle onderdelen.

3. Bepaal het soort buitenkeuken

Kies het type buitenkeuken dat je wilt gaan plaatsen. Ga je voor een instapmodel zonder inbouw, is is makkelijk en goedkoop, maar je bent wel beperkt in je mogelijkheden. Je kunt ook een gemiddeld model kiezen waar je jouw bbq in kunt inbouwen. Er zijn ook modellen zonder inbouw of extra uitgebreide modellen met extra’s zoals een kook- of snijplaat.

4. Materiaalkeuze en onderdelen

Ook de materiaalkeuze en de keuze voor de onderdelen is belangrijk: je kunt besparen op materiaalkosten door gebruikt steigerhout te gebruiken, maar het is ook mogelijk om ergens goedkoop hout op de kop te tikken. De overige onderdelen die je nodig hebt voor de buitenkeuken zijn over het algemeen goed verkrijgbaar en betaalbaar. Bepaal ook het materiaal van een eventueel werkblad voor op de buitenkeuken. Vandaag de dag worden tuinmeubels en buitenkeukens van allerlei materialen gemaakt, zoals steigerbuizen.

5. Apparatuur

Tot slot kijk je ook naar het apparatuur van je buitenkeuken. Ga je voor een Weber bbq of heb je al een bbq in huis die je graag wilt gaan inbouwen. Er zijn heel veel verschillende soorten bbq’s die geschikt zijn voor het inbouwen in een buitenkeuken. Controleer dit voordat je aan de slag gaat met een buitenkeuken, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Online kun je heel gemakkelijk het proces vinden voor het maken van je eigen buitenkeuken. 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment