Home Tuintips Terrasoverkappingen: dit zijn je mogelijkheden

Terrasoverkappingen: dit zijn je mogelijkheden

by Sander

Iedere tuinliefhebber herkent het: je wilt graag in de tuin zitten, maar het weer is net niet goed genoeg. Een terrasoverkapping kan dan een oplossing zijn. Dit zorgt vaak voor wat meer beschutting, niet alleen tegen de regen, maar ook tegen de wind, met name wanneer je kiest voor een overkapping met schuifwand. Verder kun je hier ook beschermd zitten als de zon te fel is. Zo kun je nog vaker van je tuin genieten. Maar wat zijn de mogelijkheden voor een terrasoverkapping?

1. Aluminium overkapping

Een aluminium overkapping is duurzaam en onderhoud is vrijwel niet nodig. Aluminium is een ideaal materiaal voor buiten. In combinatie met polycarbonaat ziet dit er ook nog eens heel luxe uit. Zo lijkt het net een glazen terrasoverkapping, waardoor het licht vrijelijk kan stromen. Fijn, want als je kiest voor een overkapping aan het huis, neemt dit geen licht uit huis weg.

2. Een terrasoverkapping met glazen schuifwanden

Misschien wil je het liefst een terrasoverkapping die je ook kunt sluiten, als een soort serre. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een terrasoverkapping met glazen schuifwanden. Zo kun je nog steeds vrij de tuin in kijken en kun je de deuren openen en sluiten wanneer jij dat wilt. Op mooie dagen kun je lekker de warme lucht naar binnen laten komen, terwijl je de schuifwand op echt frisse dagen kunt sluiten om toch lekker van de zon te genieten. Glazen schuifwanden staan luxe en geven echt meerwaarde aan je woning.

3. Terrasoverkapping van hout

In de tuin kiezen we nog steeds heel vaak voor natuurlijke materialen. Een terrasoverkapping van hout is dan ook een prima keuze. Het is wel zo dat hout vaak wat meer onderhoud vraagt. Het moet goed afgewerkt worden om te voorkomen dat het gaat rotten. Voor een terrasoverkapping zijn er meer duurzame houtsoorten te vinden. Over het algemeen wordt er vaak voor Douglas hout gekozen, omdat dit gewoon lang meegaat.

terrasoverkapping

4. Terrasoverkapping met doek

Wil je in de zomer lekker uit de zon kunnen zitten en op regenachtige dagen droog? Dan kun je kiezen voor een terrasoverkapping met doek. Dit is wat minder duurzaam dan de bovenstaande optie van aluminium terrasoverkapping met polycarbonaat. In het doek kunnen op termijn scheuren ontstaan, waardoor het niet langer waterdicht is. Om het doek zo lang mogelijk mooi te houden, kun je dit het beste in het najaar naar binnen halen en in het voorjaar pas weer ophangen.

5. Elektrische overkapping

Ga je echt voor luxe, dan is een elektrische overkapping een optie. Dit zie je vaak vooral bij restaurants, maar ook bij een woonhuis kan dit natuurlijk geïnstalleerd worden. Doordat deze overkapping elektrisch is, kun je deze eenvoudig ophalen en weer uitschuiven. Zo bepaal je altijd zelf of je wel of niet in de zon wilt zitten. Je kunt de overkapping dan bijvoorbeeld ook half uit laten schuiven, zodat er een gedeelte zon is en een gedeelte schaduw. Een elektrische overkapping heeft vaak wel wat meer onderhoud nodig. Voor extra warmte op frisse dagen kun je eventueel voor een terrasheater kiezen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment