Home Tuintips Tips bij het aanschaffen van tuindeuren

Tips bij het aanschaffen van tuindeuren

by Sander
tuindeuren

Wanneer je de tuin meer bij de woning wil betrekken, zijn tuindeuren de ideale optie. Door de tuindeuren te openen hoef je maar één stap te zetten en je staat al in de tuin. We hebben hieronder een aantal tips voor je opgesomd waar je op kunt letten bij het aanschaffen van tuindeuren.

1. Het formaat

Allereerst is het goed om het formaat van de tuindeuren te bepalen. Wil je een enkele tuindeur, of dubbele openslaande deuren? Het is maar net hoeveel ruimte je hiervoor hebt in jouw woning. Wanneer je een bestaande tuindeur of een raam gaat vervangen voor nieuwe tuindeuren, kun je natuurlijk deze bestaande maten aanhouden óf kiezen voor een kleinere of juist grotere variant.

2. Bijpassende hor

Je zet de tuindeuren natuurlijk open als het mooie weer eraan zit te komen. Heerlijk genieten van een lekker briesje! Hier kleeft echter wel een nadeel aan: ongedierte kan zomaar jouw huis binnendringen. Het is daarom belangrijk om een hordeur op maat bij jouw tuindeuren aan te schaffen, zodat je geen last krijgt van vliegen of muggen. Je kunt ook een kijkje nemen op Instyle Decoration voor meer soorten horren.

3. Uitstraling

Daarnaast is het ook belangrijk dat je let op de uitstraling van je tuindeuren. Je wilt namelijk dat de deuren mooi bij jouw tuin passen, maar dat ze ook mooi bij je huis passen. Daarom wil je goed kijken naar de uitstraling van de deuren. Wanneer je een strak interieur hebt zowel in je huis als in de tuin, dan is het ook mooi om te kiezen voor een strakke tuindeur. Heb je juist een huis en tuin met veel kleuren, dan wil je ook voor tuindeuren kiezen die daar bij passen. Op die manier heb je mooie deuren die passen bij de tuin en die mooi passen bij je huis. 

4. Tijd om te genieten van je tuin

Wanneer je eindelijk de perfecte tuindeuren hebt gevonden, dan is het natuurlijk tijd om te genieten. Met een hor kun je namelijk gerust in je huis zitten met de deuren open. Op die manier heb je geen last van ongedierte in je huis. Daarnaast is het ook mooi om in je tuin te zitten met mooi uitzicht op je huisje. Het is dus tijd voor jou om te genieten. Tuindeuren zijn namelijk heel gemakkelijk te gebruiken en ze hebben ook een chique uitstraling. Pak dus een lekker glas drinken en ga lekker neerploffen om te genieten van de tuin.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment