Home Tuintips Tips voor het kiezen van de perfecte tuinset

Tips voor het kiezen van de perfecte tuinset

by Sander
Houten tuinseet met witte stoelen en houten schutting

Het mooie weer komt eraan en dus is het tijd om de tuinset naar buiten te doen of een nieuwe te kopen. Het aanschaffen van een nieuwe tuinset is niet eenvoudig. Er is veel keuze en er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij de aanschaf. Ben je benieuwd waar je allemaal op moet letten? Lees dan snel onze handige tips en maak het kopen van een tuinset een stukje makkelijker.

Tip 1: Meet hoeveel ruimte je beschikbaar hebt

Om te weten hoe groot je tuinset kan zijn, is het verstandig om de beschikbare ruimte op te meten. Zo weet je hoe lang en breed de tuinset maximaal kan zijn. Het is belangrijk om dit van te voren te doen zodat je geen tuinset koopt die niet in de tuin past. Ook oogt de tuin leeg als je een te kleine tuinset in de tuin hebt staan.

Tip 2: Kies het soort tuinset

Er zijn veel verschillende soorten tuinsets. Zo zijn er diningsets, bistro- en balkonsets, barsets en picknicksets. Een diningset is een set dat bestaat uit een eettafel met tuinstoelen. De eettafels zijn er in rechthoekige, ronde en vierkante vormen. Perfect voor lange diners met vrienden en familie. Voor de wat kleinere tuin is een bistro- of balkonset ideaal. Deze sets zijn wat compacter en voor minder personen. Als je erg van borrelen houdt in de tuin, is een barset perfect. Ook kan je goed aan een barset dineren. Tot slot is de picknickset ook erg leuk om in de tuin te hebben. Gezellig met de kids eten aan een picknicktafel. Het is erg belangrijk om bij jezelf na te gaan naar wat voor type tuinset jij op zoek bent en waarvoor je hem voornamelijk wilt gebruiken. Voor welk type tuinset ga jij?

Tip 3: Bedenk voor hoeveel personen de tuinset moet zijn

De grootte van de nieuwe tuinset is ook niet geheel onbelangrijk. Bedenk van te voren goed hoeveel stoelen je minimaal wilt hebben. Wil je genoeg stoelen voor je gezin of ook voor gasten die op bezoek komen? Denk ook na of je alleen stoelen wilt hebben aan de lange zijde van de eettafel of ook op beide kopse kanten. Een andere optie is om aan één kant van de tafel een tuinbank neer te zetten. Hierdoor creëer je meer zitplekken.

Tip 4: Kies het materiaal en de stijl

Het soort materiaal is afhankelijk van de stijl die de tuin heeft. Bij een klassieke tuin past een tuinset van wicker of teakhout met bijvoorbeeld een ronde tafel erg mooi. Een aluminium of RVS tuinset met rechte en strakke lijnen staat perfect in een moderne tuin. Ga ook bij jezelf na of je onderhoudsvrij materiaal wilt of niet. Het meeste materiaal is onderhoudsvriendelijk. Echter moet het ene materiaal wel meer worden onderhouden dan het andere materiaal. Kijk ook of je gekozen materiaal ertegen kan om in de winter buiten te staan, als je geen plek hebt om hem overdekt of binnen neer te zetten.

Tip 5: Kies de kussens uit

Het kiezen van de kussens is afhankelijk van het soort tuinset en het materiaal. Kies de tuinkussens dus uit nadat je hebt bepaald welke tuinset het wordt. Heb je wat harder materiaal, zoals teakhout of gecoat metaal gekozen? Ga dan voor wat dikkere tuinkussens voor meer comfort. Voor stoelen van textileen zijn dunne kussens al voldoende. Berg de kussens altijd op in een kussentas of opbergbox als je ze niet gebruikt. Zo blijven de tuinkussens zo lang mogelijk mooi. Kijk bij de kleur van de kussens ook naar de stijl van de tuin. Vrolijk je tuinset op met felle kleuren die passen bij jouw tuin. Kijk goed naar wat past bij de tuinset en de tuin en zorg voor een perfecte match!

Hopelijk heb je door deze tips een beter beeld gekregen waar je aan moet denken bij het kopen van een tuinset en vind jij de perfecte tuinset voor in jouw tuin!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment