Home Tuintips Tips voor het zoeken naar de juiste terrasverwarmer

Tips voor het zoeken naar de juiste terrasverwarmer

by Sander
Tips voor het zoeken naar de juiste terrasverwarmer

Met een terrasverwarmer kan je langer gebruikmaken van je tuin. Daarbij is het ook nog een bijzonder sfeervol om heerlijk buiten te kunnen blijven zitten met een terrasverwarmer, zeker als deze ook het vuur laat zien dat mensen zo fascineert.

Maar wat is nu de juiste terrasverwarming voor jouw tuin? Uiteraard hangt dat af van de oppervlakte die je moet verwarmen en de gemiddelde hoeveelheid wind op het terras. Hieronder staan wat opties aan de hand van de beschikbare modellen met voor-en nadelen.

1. Elektrische terrasverwarmers hangend

Als je een overkapping hebt waaronder je deze verwarming kan hangen, hoef je eigenlijk alleen maar de stekker in het stopcontact te doen. Deze manier van verwarming neemt geen loop- of zitruimte in beslag en is ook geschikt als de omstandigheden wat winderig zijn. Nadelen zijn dat je deze verwarming niet zomaar kan verplaatsen en je een goede plaats nodig hebt op deze op te hangen. Er is keuze uit diverse modellen wat vermogen betreft.

2. Een gaskachel

Kiezen kan uit kachels waar vlammen worden getoond of welke uitsluitend bedoeld zijn om zo efficiënt mogelijk warmte bieden. Afhankelijk van het type zijn dergelijke terrasverwarmers eenvoudig te verplaatsen. De zwaardere modellen hebben vaak wieltjes. Hiermee kan je dus snel overal een warmtebron plaatsen op je terras terwijl je geen elektriciteit aansluiting nodig hebt. Een nadeel is dat je ook gasflessen moet kopen en plaatsen. Een kachel op gas neemt ook ruimte in op je terras en moet op een veilige plaats worden neergezet met een goede afvoer.

3. Infrarood kachels

Even snel de temperatuur wat aangenamer maken op je terras? Dat kan ook met een infrarood kachel of eigenlijk een infrarood lamp. Het voordeel van deze modellen is dat ze erg mobiel zijn en snel kunnen worden geplaatst. Je heb geen gasflessen nodig en dit soort terrasverwarming is ook geschikt bij winderige omstandigheden. Ze nemen uiteraard wel ruimte in beslag en je hebt een stopcontact nodig. Het is vooral geschikt voor een kleiner terras als je nog even van het buitenzijn wil genieten.

4. Tuinhaard op hout

Ook in ons land zie je steeds vaker een tuinhaard op hout. Er zijn vele types en modellen. Belangrijk is altijd dat de rook goed moet worden afgevoerd en dat betekent dat een lange pijp noodzakelijk is. Bij het plaatsen dient daarbij altijd rekening te worden gehouden. Bij vrijwel alle dergelijke tuinhaarden is een ruitje geplaatst zodat je kan genieten van het spel van de vlammen.

Daarbij zijn sommige modellen ook uitgerust om als barbecue te kunnen worden gebruikt. Bij een dergelijke terrasverwarming heb je geen elektriciteit of gas nodig en het brandhout kan je zelf uitzoeken. Een tuinhaard op hout heeft in het algemeen een vaste plaats nodig en dat beperkt je mogelijkheden op een terras soms. Ook vraagt een dergelijke terrasverwarming meer onderhoud. Het hout moet worden aangevuld, de as verwijderd en regelmatig schoonmaken is een must.

Tip: Ongeacht de terrasverwarming die je kiest, is het altijd verstandig om op te letten als er zich kinderen in het gezelschap bevinden.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment