Home Tuintips Tover je tuin om tot spa met een Jacuzzi®!

Tover je tuin om tot spa met een Jacuzzi®!

by Sander
Tover je tuin om tot spa met een Jacuzzi

1. Ontspannen

Deze pandemietijd vraagt af en toe om wat extra zelfzorg. De dingen die je gewend bent om te doen, kun je wellicht niet doen, zoals naar de spa gaan. Een Jacuzzi® in je tuin zorgt voor ontspanning, een gevoel van luxe en een plek om samen te komen, nu alleen nog met je gezin, maar straks ook weer met vrienden en familie. Zo heb je er misschien ook een nieuwe hobby bij: relaxen in het bubbelbad.

Een Jacuzzi® zorgt niet alleen voor ontspanning, maar is ook gezond. Het warme water en de stralen masseren je spieren en stimuleren de bloedcirculatie, waardoor gifstoffen ook beter worden afgevoerd. Daar lag ook de reden voor de introductie van de Jacuzzi: de zoon van de uitvinder had reumatoïde artritis en het bad was een poging om deze te verlichten.  

Normaal zou je misschien naar de spa gaan om gelijke ontspanning te zoeken, maar nu die dicht zijn, is zo’n bubbelbad thuis wel een uitkomst. Je gaat er zo in na een dag hard werken of een intense workout. Over die workout gesproken, een koud bubbelbad nemen kan je spierpijn verlichten, bleek uit onderzoek van Kuligowski et al. (1998). Echt ontspannen lijkt het op het eerste ogenblik niet, maar steeds meer mensen nemen een ijsbad of koude douche, omdat het zorgt voor verfrissing, verheldering, het vrijkomen van gelukshormonen, een verbeterde bloedsomloop, een minder droge huid en een verbeterd vermogen om je lichaam warm te houden. 

2. Luxe

Een Jacuzzi® in je tuin of binnenshuis is een geweldige luxe. Jacuzzi® is eigenlijk een bekende merknaam, maar er bestaan ook andere spamerken. De Jacuzzi’s ®van FonteynSpa’s zijn al beschikbaar vanaf €14.999 en kunnen bijvoorbeeld ingegraven worden, zowel binnen als buiten. Ook de buitenkant van de Jacuzzi’s® zien er luxueus uit. Een onderzoek van Otegbulu en Olusola (2011) toont aan dat het hebben van een Jacuzzi® de prijs van je huis laat stijgen. In dit onderzoek is echter geen rekening gehouden met de vraag of de Jacuzzi® blijft staan na de verkoop van de huizen of dat hij meeverhuist. Het wordt hier ook niet duidelijk uit of de waarde van je huis meer toeneemt dan de prijs van de Jacuzzi®. Maar goed, een bubbelbad heb je ook om van de genieten. 

3. Een plek om samen te komen

Zie je jezelf en je gezelschap al zitten met een drankje? Je kunt gezellige momenten beleven in het bubbelbad. Omdat het water van de Jacuzzi® warm is, kun je ervan genieten in zowel de zomer als de winter. Ook al zit je in de winter buiten in je zwempak, het water zal je lekker warm houden. Tevens is een Jacuzzi® natuurlijk ook ultiem vermaak voor kinderen. Als je niet van plan bent om met veel mensen in het luxe bad te gaan relaxen, zijn er ook kleinere baden. Zo bestaat er een kleinere Jacuzzi® voor twee personen. Romantisch!

Waar zou jij je Jacuzzi® neerzetten? Binnen, in de open buitenlucht of buiten onder een overkapping? Laat je hier adviseren. 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment