Home Tuintips 5 tips om je tuinhuisje om te toveren tot chillruimte

5 tips om je tuinhuisje om te toveren tot chillruimte

by Sander
5 tips om je tuinhuisje om te toveren tot chillruimte

Staat je tuinhuisje er maar verlaten bij en wil je hem nieuw leven inblazen? Goed idee! Wij geven je 5 tips hoe jij je tuinhuisje om kunt toveren tot ideale chillruimte!

Tip 1: Opruimen maar

Voordat je kan beginnen aan de eerste stappen richting jouw ideale chillruimte moet de ruimte natuurlijk eerst worden leeggehaald en schoongemaakt, anders is er geen doorkomen aan. Haal alle nutteloze spullen weg en ga goed na wat je wel en niet wilt bewaren. Niet alles waar jij vanaf wil hoeft de container in, iemand anders kan er nog erg blij mee zijn. Breng het daarom naar de dichtstbijzijnde kringloopwinkel of geef het weg aan bekenden. Wanneer de ruimte helemaal leeg is kun je pas écht aan de slag!

Tip 2: Zorg voor een overzicht

Ben je er al uit welke kleuren je sowieso terug wilt zien? Mooi zo! Dan is het tijd om te gaan schetsen. Maak een mooi overzicht van hoe jij de ruimte wil indelen. In woonmagazines of via online platformen zoals Pinterest kun je voldoende inspiratie opdoen, wel zo handig als je nog niet exact weet wat je van plan bent. Vind je het lastig in je eentje deze beslissing te nemen? Vraag de mensen om je heen naar advies!

Tip 3: Tijd om in te richten

Het is eindelijk zover, tijd om in te richten! Zorg voor een plaats waar je heerlijk kunt relaxen zoals een ligbank. De kale muren kunnen wel wat vrolijkheid gebruiken, hang wat posters of foto’s op om de ruimte meer sfeer te geven. Om tijdens een avondje met vrienden voor het nodige vermaak te zorgen mag een beetje competitie niet ontbreken. Hang een dartbord op of zet een voetbaltafel neer, plezier gegarandeerd!

Tip 4: Warm of koud?

Je wilt natuurlijk dat je chillruimte op de juiste temperatuur blijft en daarom is isolatie erg belangrijk. Raamdecoratie is een ideale oplossing, deze dragen er namelijk aan bij om de ruimte in de winter warm te houden en in de zomer juist te zorgen dat het koel blijft. Ga je voor een vouwgordijn of toch een rolgordijn op maat?

Tip 5: Privacy en lichtinval

Raamdecoratie is niet alleen handig om bij te dragen aan isolatie, het heeft ook nog vele andere voordelen. Wanneer je kiest voor houten jaloezieen heb je zelf perfecte invloed op de mate van lichtinval en privacy. Sluit de lamellen en geniet van een ontspannen avond zonder dat iemand naar binnen kan kijken!

Met deze tips heb jij straks zeker van je tuinhuisje de ideale chillruimte gemaakt en is het tijd om de eerste gasten te ontvangen. Alvast heel erg veel succes en plezier met het omtoveren!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment