Home SeizoenenZomer Vakantie in eigen tuin, leuke activiteiten en spelletjes

Vakantie in eigen tuin, leuke activiteiten en spelletjes

by Lara Klaassen

In de zomer heeft de tuin extra aantrekkingskracht. Er is dan meer tijd en een aangename temperatuur. Met deze tips voor tuinactiviteiten krijg jij ook een vakantiegevoel in eigen tuin. 

1. Mocktails maken

Het ultieme vakantiegevoel, dat krijg je door heerlijke alcoholvrije cocktails te maken van ingrediënten uit eigen tuin en deze relaxt te drinken met vrienden op je eigen terras. Bijvoorbeeld een Hugo van vlierbloesemsiroop, sodawater en muntblaadjes uit je tuin. Of Sweet Basil. Per glas blendt je het sap van een halve limoen, 2 theelepels honing, een borrelglas ijskoud water en 8 tot 10 blaadjes basilicum. 

2. Paintball met spuit of waterpistool

Spelletjes voor in de tuin zijn er genoeg, maar met warm weer is het leuk om met water te spelen. Door een paintballspel te doen. Nodig vrienden uit een maak opstellingen in je tuin van stoelen om achter te kunnen schuilen. Vul plantenspuiten of waterpistolen met water en voedingskleurstof. Iedereen heeft een eigen kleur en met een wit tshirt aan is het goed te zien wie er geraakt is met welke kleur. Spreek af hoe je wilt spelen, hoe lang en met welke regels. Vorm teams om tegen elkaar te spelen. Dit tuinspel kan je ook in de straat of buurt doen. 

3. Kamperen in de tuin

Als je over gras in de tuin beschikt, is kamperen in de tuin een verrassend leuke manier om het vakantiegevoel te krijgen. Haal ook je gasstelletje tevoorschijn en maak je ontbijtje in de tuin. 

4. Nachtvlindersafari

In de zomer zijn er veel nachtvlinders en motjes actief, maar je ziet ze alleen als er per ongeluk 1 in huis komt. Met een val voor nachtvlinders lok je de meest prachtige soorten naar je. Met een loeppotje kan je ze goed bestuderen en erna weer vrijlaten. Op de website van de Vlinderstichting kan je zien welke soort je hebt gelokt.

Je lokt nachtvlinders op twee manieren, die ieder ook weer hun eigen soort aantrekken. Met een wit laken en een lamp maak je een groot licht oppervlak dat veel soorten aan zal trekken. Maak foto’s of vang de vlinders om ze te bekijken. 

De tweede manier is met een lokstof die je op een boom smeert. De lokstof maak je met een mengsel van stroop en bier. Met een kwast breng je de kleverige stof op de boom aan. Nu maar wachten met een zaklamp gereed. 

Het kijken van nachtvlinders is ook spannend om met kinderen te doen. Let dan wel op het geluid, want je buren zullen wél willen slapen als jij met de kids op nachtsafari bent. Vlinders komen ook op planten in je tuin af, vooral de vlinderstruik en kamperfoelie trekken nachtvlinders aan.

5. Krijtspelletjes

Met krijt kan je de mooiste spellandschappen maken in je tuin en op je woonerf. Organiseer een golfconcours in je straat en maak in elke tuin een hole. Dit kan je doen met krijt, een cirkel van stenen met 1 doorgang, een grijze rioolbuis waar de bal doorheen moet, enzovoorts. Je speelt met hockeysticks en een hockeybal. 

Je kan ook een parcours maken met cirkels en met balletjes spelen, die met zand zijn gevuld. Of ga voor ouderwetse krijtparcoursen en combineer met touwtjespringen, koekhappen en andere ouderwetse spelletjes.

6. Maak je eigen tuinstrand

Tover een hoek in je tuin om tot strand. Dit kan je doen met wat zakken speelzand, een paar gezellige kussens, een parasol, kleurige lampensnoeren en een binnenplant die je een tijdje buiten zet. Maak jouw Ibiza compleet met een strandstoel of sleep je loungeset er naartoe. En dan begint je vakantie: insmeren met zonnebrand en lekker niks doen op je eigen strand. 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment