Home Tuintips Veiliger wonen? Met deze tips beveilig je je tuin

Veiliger wonen? Met deze tips beveilig je je tuin

by Sander
Veiliger wonen Met deze tips beveilig je je tuin

Het is belangrijk om te weten hoe je jezelf en je huis kunt beschermen tegen inbraken. Vaak zijn inbrekers uit op makkelijke doelen, en een onbeveiligde tuin kan zo’n makkelijk doel zijn. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je tuin veiliger te maken! Denk hierbij aan het plaatsen van een buitenlamp met sensor. Die springt aan wanneer er iemand jouw terrein betreedt en dat is natuurlijk helemaal niet gunstig voor ongewenste bezoekers. Want het laatste wat een inbreker wil, is in de schijnwerpers staan! Een lamp met sensor schrikt direct af en is daarom de perfecte beveiligingstool voor je tuin. Nog meer tips? Lees hieronder verder.

Installeer tuinverlichting

Naast een buitenlamp met sensor, maak je je tuin ook een stuk veiliger door het installeren van goede verlichting. Kies goede LED verlichting voor buiten en ontmoedig inbrekers om überhaupt je tuin in te komen.

Zorg voor een stevige schutting

Een stevige schutting maakt het indringers veel moeilijker om de tuin binnen te komen. Zorg ervoor dat de schutting goed vastzit en hoog genoeg is dat mensen er niet makkelijk overheen kunnen klimmen. Het is ook verstandig om dicht bij het huis geen hoge begroeiing te hebben, inbrekers kunnen zich daarachter anders verschuilen.

Bewaar waardevolle spullen niet in de tuin

Het is heel verleidelijk om fietsen, tuinmeubelen en andere waardevolle spullen gewoon in de tuin te laten staan om ruimte te besparen, maar dit maakt het voor inbrekers wel erg makkelijk. Probeer in plaats daarvan bijvoorbeeld een tuinhuisje te bouwen of berg je spullen in ieder geval op in een afgesloten kist of schuur.

Gebruik planten als natuurlijke barrière

Een goedkope en effectieve manier om je tuin veiliger te maken is door het gebruik van planten. Door struiken en bomen strategisch te planten, is het voor inbrekers veel moeilijker om onopgemerkt rond te sluipen. Dit werkt niet alleen als barrière, maar het kan ook je tuin mooier maken. Zeker als je kiest voor bijvoorbeeld planten met doornen, zoals rozenstruiken.

Installeer een camerasysteem

Een camerasysteem is een effectieve manier om inbrekers af te schrikken en om eventuele dieven te identificeren. Moderne systemen zijn niet alleen technisch geavanceerd, maar ze zijn ook relatief makkelijk te installeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een camera die je op je telefoon kunt bekijken als er beweging in de tuin is.

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om de tuin veiliger te maken, zoals het gebruik van alarmsystemen of het installeren van extra sloten op de deuren. Kies de manieren die het beste bij jouw wensen passen en maak je tuin veiliger dan ooit. Zo kun je met een gerust hart genieten van je tuin en je huis.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment