Home Tuintips Verschillende stijlen van houten garages

Verschillende stijlen van houten garages

by Sander
Verschillende stijlen van houten garages

Ben je van plan om een garage bij je huis te laten bouwen, denk dan eens aan een houten garage. Hout is een prachtig materiaal dat je volledig kan laten harmoniëren met de stijl van je huis. Een houten garage wordt altijd geleverd zonder vloer zodat je auto er eenvoudig in kan worden geparkeerd. Er zijn garages is diverse houtsoorten wat nog meer mogelijkheden geeft voor combinatie met bestaande bouw. Een perfecte aanvulling op een onderhoudsvrije tuin.

Waarom zou je kiezen voor een houten garage?

Een houten garage is milieuvriendelijk en prijsbewust. Bovendien kan je deze geheel op maat laten maken. Hierdoor is het mogelijk om de garage te laten maken die jij altijd al voor ogen had. Zowel op het internet als in showrooms kan je een indruk krijgen wat mogelijk is. Je kan de voorbeelden dan geheel naar eigen inzicht laten uitbouwen naar hetgeen je in gedachten hebt. Ervaren bouwers van houten garages kunnen je adviseren over de beste garage op basis van jouw wensen.

Met of zonder carport

Hou jij ervan om makkelijk te kunnen parkeren, dan is een garage met carport uiteraard een mooie optie. Er is op die manier ruimte voor 2 auto’s, eentje binnen en eentje buiten. De parkeerruimte is hierdoor flexibel en het is ook prettig om gasten op die manier een overdekte parkeerplaats te kunnen bieden als het weer dat nodig maakt.

Nostalgisch of modern

Een houten garage kan je kiezen in de stijl van je woning. Bij een pand dat 100 jaar oud is, zal je kiezen voor een klassieke garage in een nostalgische stijl. Er zijn meerdere modellen die zijn ontworpen in een stijl van de 19e of 20e eeuw en die daardoor een prachtige aanvulling vormen op jouw woning. De keuze van het hout is daarbij van groot belang en de vakman kan je alles vertellen over de voordelen van de verschillende soorten.

Moderne bouw is tegenwoordig strak en vaak minimalistisch. Ook in dat geval vind je probleemloos een garage die daarbij past en door het maatwerk kan je ook zelf een ontwerp (laten) maken.

Houten garage met veranda

Eigenlijk kan je niet meer om de veranda heen. Het is de trend in de 21e eeuw. Dat is ook logisch omdat we steeds meer willen genieten van de tuin, ook als het weer even niet 100% aan de verwachtingen voldoet. Dan is het wellicht een goed idee om bij de aanschaf van je houten garage twee vliegen in één klap te slaan en een houten garage aan te schaffen met veranda. Ook hier heb je een ruime keuze van een simpele overkapping tot een luxe veranda met glas, licht of zelfs verwarming.

De garage met extra knutsel- of werkruimte

Wil je naast een plek voor de auto ook meteen beschikken over extra ruimte voor knutselen of een werkplaats? Denk dan eens aan een grote schuur. De mogelijkheden zijn ook hier slechts beperkt door de ruimte die jij beschikbaar hebt. Nooit meer ergens anders heen om te knutselen of constant je project moeten afbreken omdat de ruimte weer elders voor nodig is.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment