Home Tuintips Voor welke raamdecoratie kies jij?

Voor welke raamdecoratie kies jij?

by Sander
Voor welke raamdecoratie kies jij

Zit je te twijfelen over je raamdecoratie en kun je niet kiezen of je voor een rolgordijn gaat of voor een jaloezie? Dan kan deze blog je misschien uit de brand helpen, hier lees je de voordelen, functies en verschillen.

Alles over rolgordijnen

Rolgordijnen zijn misschien wel de meest voorkomende of bekende raamdecoratie. Dit zijn ze natuurlijk niet zomaar, ze hebben verschillende voordelen en zijn beschikbaar in drie verschillende transparanten. Rolgordijnen zijn eenvoudig te combineren met andere raamdecoratie zoals gordijnen, hierdoor kun je profiteren van meerdere voordelen en verschillende functies.

Rolgordijnen komen in iedere kamer in huis tot hun recht. Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor in je slaapkamer. Ze verduisteren volledig en laten geen licht door. Hierdoor kun je genieten van je donkere slaapkamer en je nachtrust. Verduisterende rolgordijnen zijn niet alleen handig voor het verduisteren van je kamer, ook hebben ze een isolerende functie. Dankzij de dikke stof ontstaat er een laag met stilstaande lucht tussen het raam en rolgordijn, dit zorgt ervoor dat je in de winter de warmte binnen kunt houden en in zomer juist buiten.

Wil je niet dat je rolgordijnen volledig verduisteren? Dan zijn de lichtdoorlatende rolgordijnen het juiste alternatief. Deze zorgen er namelijk voor dat er nog wel genoeg licht door het rolgordijn komt. Je kunt niet door de stof heen kijken, hierdoor zijn ze ideaal voor je privacy. Vooral aan de straatkant kom je deze tegen, dit omdat je dan geen last hebt van nieuwsgierige voorbijgangers die bij je naar binnen gluren.

Zijn de bovenste twee opties niks voor jou? Neem dan een kijkje naar de transparante rolgordijnen. Deze bestaan uit een transparante stof waar je wel doorheen kunt kijken. Misschien niet de beste optie voor je privacy, maar heb je een mooi uitzicht naar buiten en wil je daar altijd van kunnen genieten, dan zijn deze rolgordijnen de juiste keuze.

De verschillen van jaloezieën

Jaloezieën geven een erg speels beeld en brengen sfeer in een ruimte. Ze zijn tijdloos en bestaan uit horizontale lamellen die eenvoudig te kantelen zijn. Ze worden aangeboden in drie verschillende materialen. Deze hebben elk weer verschillende voordelen en functies. Door de jaloezieën te kantelen kun je je privacy en lichtinval bepalen.

Houten jaloezieën geven een stoere en rustgevende sfeer in huis. Je haalt de natuur in huis en krijgt een natuurlijke huisstijl. Houten jaloezieën bestaan van lindehout of bamboe, dit zorgt ervoor dat ze van goede kwaliteit zijn, dit stralen ze ook uit.

Naast houten jaloezieën zijn er ook jaloezieën van aluminium. Deze hebben een strakke en luxe uitstraling. Je creëert een chic en modern beeld in huis. De aluminium jaloezieën zijn vochtbestendig, hierdoor kun je ze gebruiken in de keuken of badkamer. Daarnaast zijn ze erg populair in de woonkamer om de huisstijl een luxe effect te geven.

Pvc jaloezieën zijn net zoals die van aluminium vochtbestendig. Waarmee deze zich onderscheiden is dat je er een houtnerf aan kunt toevoegen, dit heeft als resultaat dat ze een echte houtlook krijgen. Alle jaloezieën zijn erg makkelijk schoon te houden, neem ze af en toe af met een plumeau of vochtige doek en je geniet nog langer van je jaloezieën.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment