Home Tuintips Waarmee moet je rekening houden met een trampoline in de tuin

Waarmee moet je rekening houden met een trampoline in de tuin

by Sander
Waarmee moet je rekening houden met een trampoline in de tuin

Een trampoline in de tuin is natuurlijk ideaal als jij kinderen hebt op een leeftijd waar ze echt af en toe een flink tekeer willen gaan. Dat kan op een trampoline in de tuin uiteraard. Daar kan je ze ook nog van binnen een beetje in de gaten houden als ze zich uitleven. Maar er zijn ook zaken waar je rekening mee moet houden, zoals een de plaatsing en de kwaliteit van de trampoline rand. Hieronder staan wat tips.

1. De plaatsing van een trampoline

Veiligheid komt op de eerste, de tweede en de derde plaats. Het is bijna onvermijdelijk dat er ook af en toe een val buiten de trampoline zal worden gemaakt. Om die reden moet er in ieder geval een zone van veilig vallen van 1 1/2 meter rondom de trampoline zijn. Ook daarbuiten is het even opletten. Harde of scherpe objecten horen niet in de nabijheid van een trampoline. Kijk derhalve in je tuin voor een geschikte plek of realiseer die anders.

2. Permanent of verplaatsbaar

Een permanente trampoline wordt meestal ingegraven, net zoals bij een zandbak mogelijk is, en komt om vrijwel dezelfde hoogte als het gras erom heen. Dan kan de trampoline desgewenst ook het gehele jaar worden gebruikt. Om het apparaat te beschermen tegen de invloeden van het weer en de natuur is het een must om een goed afdekzeil te kopen. Let op dat het zeil goed kleurt bij je tuin, het zal immers redelijk vaak worden gebruikt. Een trampoline op poten kan je ieder moment binnenhalen aks deze niet in gebruik is, Het is dan prettig als je een plaats hebt die droog en makkelijk is te bereiken vanuit de tuin.

3. De kwaliteit

De zwaarte van de springveren van een trampoline bepalen in hoge mate de kwaliteit. Het is een kwestie van bepalen hoeveel gewicht een apparaat te verduren krijgt wat voor jou de beste keuze is. Bij de duurdere exemplaren zal het frame, de randkussens en de springmat ook betere kwaliteit hebben. Laat je goed informeren wat voor jou de beste optie is en ga niet over 1 nacht ijs. Een goede trampoline zal veel worden gebruikt en moet jaren meekunnen.

4. Veiligheid

Op een trampoline kunnen flinke sprongen worden gemaakt en dan kan het neerkomen ook wel eens een keer fout gaan. Dat is niet bedoeld om uw plezier met  een trampoline te bederven, maar als een tip om de juiste keuze te maken. Een goede trampoline komt vaak al inclusief een veiligheidsnet. Een dergelijk net beschermt niet 100% tegen de kans dat buiten de springmat wordt  geland maar vermindert die kans wel. Erg belangrijk zijn ook de randkussens. Bij ieder rondje trampoline springen zal het enthousiasme er wel eens toe leiden dat het randkussen wordt bereikt. Hoe breder en dikker dit kussen dan is, hoe beter mits de kwaliteit van het materiaal in orde is. Een goed onderhouden trampoline is een veiliger trampoline. Een trampoline is in het algemeen onderhoudsarm. Het is wel van belang om op dat punt de instructies is de gebruiksaanwijzing goed op te volgen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment