Home Tuintips Waarom een houten tuinscherm of tuinafscheiding?

Waarom een houten tuinscherm of tuinafscheiding?

by Sander
houten tuinscherm

Wanneer je de tuin wilt opknappen, net bent verhuisd of dat jouw schutting gewoonweg aan vervanging toe is kun je overwegen om voor een houten tuinscherm of tuinafscheiding te gaan. Ze geven beide een natuurlijke uitstraling en zijn gemakkelijk te plaatsen door jezelf of een specialist. In dit blog geven we meer uitleg over deze twee vormen van een schutting.

Houten tuinscherm vs houten tuinafscheiding

Een schutting is een erfafscheiding, zo is een tuinscherm of tuinafscheiding dan ook een schutting waarmee je de tuin van jouw en uw buren kunt afschermen. Veel specialisten hebben dan ook diverse soorten in het assortiment. Er is altijd een scherm en afscheiding dat bij uw tuin, stijl en smaak past. Zo vind je in veel assortimenten houten tuinschermen met horizontale planken of met verticale planken in diverse soorten houtkleuren. Wanneer je liever kiest voor een natuurlijke uitstraling kan je overwegen om te kiezen voor een tuinafscheiding. Er is veel keuze in materialen en uitstraling, denk aan bamboe, rieten en heidematten.  

De voordelen van een tuinscherm en tuinafscheiding

Het hebben van een tuinscherm van hout biedt je uiteraard verschillende voordelen. Zo hebben beide vormen van schuttingen een natuurlijke uitstraling die bij elk soort tuin past. Daarnaast zijn tuinschermen vaak gemaakt van geïmpregneerd hout, wat een goede prijs-kwaliteit verhouding geeft. Wanneer je kiest voor horizontale planken lijkt jouw tuin beduidend groter! 

Waar een tuinscherm een natuurlijke uitstraling heeft, heeft een tuinafscheiding dat ook! Dit komt door het natuurlijke materialen die worden gebruikt. Zo geeft een bamboe schutting een oosters tintje aan je tuin terwijl een rieten schutting juist subtiel aanwezig is door zijn neutrale kleur. Naast dat je tuinafscheiding kunt gebruiken als schutting kan dit type schutting ook ingezet worden als balkon schutting.

Houten tuinscherm of tuinafscheiding kopen

Om een tuinscherm van hout of een tuinafscheiding in uw tuin te plaatsen hoef je niet veel moeite te doen. Je kunt dit samen met je buurman oppakken of je besteed het uit. Veel specialisten in tuinafscheiding plaatsen het met alle plezier! 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment