Home Tuintips Waarom hout geschikt is voor jouw schutting

Waarom hout geschikt is voor jouw schutting

by Sander
Waarom hout geschikt is voor jouw schutting

Wanneer je een schutting voor de tuin gaat uitzoeken ontdek je al snel hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn. Naast alle afmetingen, mate van doorkijk is ook de materiaalkeuze erg belangrijk. Voor zowel uitstraling als onderhoud. Een natuurlijk materiaal als hout heeft veel verschillende toepassingen. In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen van een houten schutting in jouw tuin zijn. 

Een houten schutting past altijd

Elke tuin is anders, zo ook die van jou. Een groot voordeel van hout is dat het in veel verschillende tuinen en ondergronden geplaatst kan worden. Houten schuttingen kunnen zowel op vlakke als hellende ondergronden bevestigd worden. 

Hout kan in veel vormen en maten gezaagd worden. Zo zal er altijd een houten schutting zijn die past in jouw tuin. De manier waarop de planken op elkaar gemonteerd worden bepaald de mate van inkijk. Zo kun je zelf bepalen hoeveel privacy je wilt. 

Er zijn verschillende typen hout beschikbaar. Voor elk budget is er een type hout. Van goedkoper naaldhout of duurder hardhout en douglas hout. Het type hout heeft ook invloed op de levensduur en onderhoud van een schutting. 

De uitstraling zoals jij die jij wilt

Hout geeft jouw tuin een natuurlijke uitstraling. Wil je zelf kiezen welke kleur en uitstraling je mooi vindt? Een houten schutting kun je eenvoudig schilderen of lakken in elke gewenste kleur. Je kunt een schutting bewust laten verweren voor een nog natuurlijkere uitstraling. 

Nog niet tevreden met de uitstraling van jouw houten schutting? Met hout ben je erg flexibel in bijvoorbeeld het gebruiken van decoraties. Zo schroef je eenvoudig een haakje op voor bijvoorbeeld een spiegel. Of hang je de tuinverlichting waar jij wilt. 

Andere toepassingen van hout

Het gebruik van hout hoeft zich niet te beperken tot alleen de schutting. Maak jouw tuin compleet met houten vlonderplanken. Wanneer je hierbij voor hetzelfde type hout kiest creëer je direct meer eenheid en rust in jouw tuin. 

Houten vlonderplanken zijn in verschillende vormen en maten beschikbaar. Hierdoor past de vlonder altijd in de tuin. Tijdens hete zomerdagen wordt hout minder warm dan tegels, wel zo lekker voor aan de voeten. 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment