Home Tuinklussen Waarom je een houten schutting moet behandelen

Waarom je een houten schutting moet behandelen

by Sander
Waarom je een houten schutting moet behandelen

Net een nieuwe houten schutting laten plaatsen of heb je al een onbehandelde schutting staan? Dan is het belangrijk om de schutting een behandeling te geven. Het behandelen van hout heeft grote voordelen en zorgt ervoor dat het hout langer meegaat. Een schutting verven met Osmo is gemakkelijk uit te voeren, goed te onderhouden en je werkt met natuurlijke materialen.

Houten schutting beschermen

Een schutting beschermen tegen vergrijzing, schimmels en weersinvloeden? En ook nog een mooie uitstraling creëren? Behandel het hout dan met de producten van Osmo, deze zijn gebaseerd op basis van natuurlijke oliën en wassen zoals: sojaolie, zonnebloemolie en carnaubawas.

Dankzij de UV-bescherming in de producten vergrijst het hout minder snel dan zonder een behandeling. Daarnaast beschermt het tegen alle weertypen zoals regen en sneeuw. Omdat de producten op olie basis zijn kan de behandeling niet gaan scheuren, bladderen of schilferen zoals dat wel gebeurt bij producten op waterbasis. Bovendien zorgt de behandeling ervoor dat er geen schimmels in het hout kunnen treden, waardoor de schutting niet gaat rotten.

Houten schutting uitstralingen

Houten schutting uitstralingen

Zwart is een populaire kleur om een schutting mee te beitsen. Met de Landhuisverf van Osmo wordt een dekkend zwarte uitstraling gecreëerd. Deze zwarte schutting beits is makkelijk aan te brengen en twee lagen zorgen voor een dekkende uitstraling waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft. Je blijft dus altijd zien dat het om een houten schutting gaat. Daarnaast zijn er nog veel andere kleuren te verkrijgen, zoals: wit, grijs en bruin.

Ook zijn er ook natuurlijke kleuren om een houten schutting te verven. Hierbij blijft de uitstraling dichtbij de eigenlijke kleur van het hout, maar is deze wel goed beschermt en vergrijsd het hout niet. Om deze uitstraling te creëren is de Osmo UV-beschermingsolie het juiste product.

Beste houtsoort voor een schutting?

Niet elke houtsoort is geschikt om te gebruiken voor een houten schutting. De schutting staat het hele jaar buiten en komt in aanmerking met alle weertypen. Vuren, Douglas, Grenen en alle hardhoutsoorten zijn geschikt voor een houten schutting. Dus wil je een schutting van bangkirai, iroko of douglas hout behandelen? Dan kan dat! De behandeling zorgt ervoor dat het hout nog langer mee gaat en daarbij creëert het een mooie uitstraling. Wanneer het hout niet behandeld wordt gaat het hout sneller scheuren, rotten en vergrijzen. En dat is natuurlijk zonde van het mooie hout.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment