Home Tuininrichting Waarom kiezen voor houten tuinsets?

Waarom kiezen voor houten tuinsets?

by Sander
Waarom kiezen voor houten tuinsets

Smaken verschillen maar in een tuin zijn het vaak toch de houten tuinsets die de show stelen. Hout past nu eenmaal in de natuur of dat nu een klassieke tuin is met strakke lijnen of eentje waar de natuur voor een groot deel haar gang mag gaan. Maar er zijn ook praktische voordelen te noemen voor houten tuinsets. Wat dacht je van de volgende 5?

1. Weerbestendig

Hout dat wordt gebruikt voor tuinsets is weerbestendig, denk bijvoorbeeld aan teak. De meeste houten tuinsets zou je dan ook gedurende het gehele jaar buiten kunnen laten staan. Het is echter een beter idee om de tuinmeubelen binnen te halen of te voorzien van beschermhoezen als het weer dusdanig is dat de meubels niet meer worden gebruikt tot het volgende seizoen. Hiermee voorkom je extra werk om de groene aanslag te verwijderen die anders in het natte seizoen je tuinmeubels zal bedekken.

2. Makkelijk in het onderhoud

Houten tuinsets zijn makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Hout is sterk en het schoonmaken is eenvoudig met een sopje en een zachte doek. Als houten tuinmeubels minder mooi worden kan je met een grote onderhoudsbeurt ze er weer als nieuw doen uitzien. Voor de gemiddelde klusser is het repareren van kleine beschadigingen, het schuren en lakken geen probleem. Hou er altijd wel rekening mee dat je hout moet bewerken met de nerf mee voor het mooiste resultaat.

3. Veelzijdig

Hout is erg veelzijdig en leeft nog als het ware. Een houten tuinset gaat vele jaren mee en in die tijd ontwikkelt het hout zich verder. Het is dan aan jou om te kiezen wat je mooi vindt. Ga je voor de ‘verweerde’ look van oud hout of is voor jou een tuinmeubel pas echt mooi als die er nieuw blijft uitzien. Jij kan kiezen door het onderhoud af te stemmen op jouw favoriete stijl. Overleg met de vakman hoe je hout precies zo krijgt als jij het graag ziet.

4. Duurzaam

De houten tuinmeubelen van vandaag zijn duurzaam. Of je houten tuinset nu van teak of andere houtsoorten zijn gemaakt, er vindt geen kap plaats zonder afdoende herbebossing voor het materiaal dat nodig is voor jouw tuinmeubelen. Wist je dat steeds meer hout dat vrijkomt bij de sloop van woningen of andere zaken wordt hergebruikt voor tuinmeubelen? Juist dit oude hout zorgt ervoor dat jouw tuinmeubelen in alle opzichten authentiek en uniek zijn.

5. Tijdloos

Houten tuinsets zijn tijdloos. Trends veranderen constant en dat geldt ook op het gebied van tuinmeubels. Maar er zijn net als in de mode zaken die blijven en ook in de toekomst nog fans zullen hebben. Houten tuinsets zulken nooit uit de mode raken. Als je kiest voor houten tuinmeubelen weet je zeker dat je er vele jaren van zult kunnen genieten.

Tips

Als je kiest voor houten tuinmeubelen, let dan op het FSC-keurmerk. Daarmee weet je zeker dat jouw tuinset is vervaardigd rekening houdend met duurzaamheid. Tegenwoordig is gebruikt steigerhout ook populair voor tuinmeubelen. Let in dat geval heel goed op de afwerking, je wilt tenslotte geen splinters in je benen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment