Home Tuininrichting Waarom voor kunstgras kiezen?

Waarom voor kunstgras kiezen?

by Sander
waarom voor kunstgras kiezen

Een tuin is een waardevol bezit. Wat is er nu aangenamer dan op een mooie zomerse dag lekker te ontspannen in je eigen tuin? Lekker buiten genieten van het weer en de rust die een tuin altijd uitstraalt. In een Hollandse tuin hoort eigenlijk altijd ook een gazon. Dat kan worden gebruikt als een soort groen terras of als speelruimte voor kinderen of huisdieren. Maar een grasveldje vraagt veel onderhoud en ziet er ook niet altijd geweldig uit, met name in de herfst en winter. Dan is kunstgras laten leggen vaak een uitkomst. Het moderne kunstgras heeft een aantal voordelen zoals hieronder vermeldt.

1. Vergelijkbaar met echt gras

Het moderne kunstgras kan je in diverse soorten kopen. Wellicht heb je in de buurt inmiddels wel eens een grasveld gezien met een fantasie-kleur zoals paars of rood. Ben je op dat punt minder avontuurlijk ingesteld dan kan je gaan voor een gazon dat eigenlijk niet te onderscheiden is van gewoon gras, behalve in de winter wellicht als jouw kunstgras er nog geweldig bijligt.

2. Geen modder meer in huis

Als je een gezin hebt, weet je hoe het is in de zomer. Zodra het maar even droog is, willen kinderen en huisdieren weer naar buiten op het gras. Dat levert een hoop was op  en moddersporen in huis. Een goedgelegd gazon van kunstgras kent dat probleem niet. Bij het aanleggen moet er aandacht zijn voor het afwateren en dan droogt een veldje van kunstgras erg snel en is er geen modder die voor vlekken kan zorgen.

3. Minimaal onderhoud

Een gazon van kunstgras is onderhoudsarm. Je hoeft in het algemeen maar af en toe te bezemen om materiaal wat daarop terecht is gekomen te verwijderen. Vooral in de herfst zal bij een flinke storm een aantal bladeren ook op jouw gazon belanden. Verder heb je nauwelijks omkijken naar je gras en dat bespaart een hoop kosten en moeite. Nooit meer bemesten of bijzaaien. En het belangrijkste voordeel is uiteraard dat er niet meer gemaaid hoeft worden. De grasmachine kan worden verkocht.

4. Kunstgras is een investering

Het moderne kunstgras gaat vele jaren mee en verkleurt niet door ultraviolet licht. Als je kiest voor kunstgras weet je derhalve dat je daar gedurende veel tijd plezier van zal hebben. Het gras blijft mooi en dat betekent een  voordeel indien je de woning op termijn zou willen verkopen. Maar in eerste instantie wil je er toch zelf van genieten.

5. Beduidend minder hooikoorts

Heeft iemand in jouw gezin last van hooikoorts? Dan zal een kunstgrasveld vaak een flinke opluchting zijn. Pollen van gras zijn in veel gevallen de aanleiding voor aanvallen van hooikoorts en gras levert ook een grote hoeveelheid pollen af. Een mooie reden om voor kunstgras te kiezen.

6. Kunstgras is sterk

Als je een tuinset of speeltoestellen op gras zet, bestaat de kans dat je het gras flink beschadigt, vooral als het nat is. Een zomers regenbuitje is in ons land nu eenmaal niet ongebruikelijk. Kunstgras is sterker en daarbij ken je geen problemen en heb je dus meer toepassingen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment