Home Tuintips Welke loungeset past bij jouw tuin?

Welke loungeset past bij jouw tuin?

by Sander
4 tips bij het uitkiezen van de juiste loungeset

Langzaam maar zeker gaan de temperaturen omhoog, zijn het voorjaar en de zomer in aantocht en kunnen we de tuin zomerklaar gaan maken. Haal de loungeset maar tevoorschijn voor heerlijke zwoele avonden buiten. Lekker borrelen met familie en vrienden of heerlijk onderuitgezakt bijkomen op de dikke kussens van je tuinmeubilair. Een loungeset is bedoeld om even helemaal tot rust te komen. Waar we een aantal jaar geleden nog nooit van loungen gehoord hadden, is het fenomeen nu niet meer weg te denken. Ben je van plan om een nieuwe loungeset aan te schaffen? Wij gaan je in dit artikel vertellen welke loungeset past bij jouw tuin zodat ook jij er deze zomer heerlijk tot rust kunt komen.

Hoe kies je de juiste loungeset?

Zeg nou zelf, na een dag hard werken is heerlijk loungen toch optimaal genieten? Maar hoe kies je nou de juiste loungeset? Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden voordat je op zoek gaat. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een loungeset voor op een balkon of een loungeset voor in de tuin, belangrijk is dat je weet hoeveel plaats je tot je beschikking hebt. Meten is dus weten. Meet de ruimte die je in gedachten hebt voor je loungeset op en hou daarbij rekening met eventuele plantenbakken, een tafel en andere accessoires. Belangrijk is om ook loopruimte in te calculeren. Het is natuurlijk wel fijn dat je makkelijk langs en om je loungeset heen kunt lopen en dat je niet, als de set eenmaal staat, geen kant meer op kunt.

Welk model Loungeset is geschikt voor jouw tuin of terras?

Een ander punt om op te letten is in welke positie je de loungeset neer wilt gaan zetten. Een veel gekozen set is de hoek loungeset maar dit model hoeft natuurlijk niet jouw voorkeur te hebben. Er zijn ook sets met een twee of driepersoonsbank en één of twee losse stoelen. Een andere keuze kan een loungeset met chaise longue zijn. Deze neemt iets minder ruimte in beslag dan een hoek loungeset. Tot slot zijn er ook loungesets te verkrijgen met losse modules. Zo heb je volledige vrijheid om je eigen ideale loungeset samen te stellen voor jouw tuin of terras. 

Van welk materiaal moet een loungeset gemaakt zijn?

Nu je weet hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt en welke sets jou het meeste aanspreken, kun je je gaan verdiepen in het materiaal van loungeset. Hier heb je namelijk ook verschillende keuzes in. Wicker loungesets zijn bijvoorbeeld erg populair. Dit komt omdat Wicker makkelijk te reinigen, licht in gewicht en een zeer sterk materiaal is. Wicker is namelijk een kunststof vlechtwerk dat om een aluminium frame gespannen zit. Daarnaast zijn er ook loungesets die gemaakt zijn van teakhout, polyester of aluminium.

De perfecte loungeset voor in jouw tuin

Zoals je ziet zijn er nogal wat keuzes te maken als je op zoek gaat naar een loungeset tuin. Op basis van de bovenstaande informatie kun je alvast een beeld schetsen wat voor jou een goede of een minder goede keuze is op dit gebied. Dan nog heb je zeer veel keuzemogelijkheden als je een in loungesets gespecialiseerde webshop bezoekt. Het maken van een keuze tussen de veelzijdige opties die je hebt, vormt vaak het grootste struikelblok als je op zoek bent naar een loungeset die het beste past bij jouw tuin.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment