Home SeizoenenLente Wespen bestrijden; dit is het beste wespenpoeder

Wespen bestrijden; dit is het beste wespenpoeder

by Rosalyn van Moorselaar
Wespen bestrijden; dit is het beste wespenpoeder

Wespen kunnen een echte plaag in en rond de woning gaan vormen en dat komt meestal omdat de wespen een nest hebben gemaakt. Dit nest moet je eerst vinden om wespen effectief te kunnen bestrijden. Een wespennest ziet er in het algemeen uit als een grote grijze kegel. In sommige gevallen kunnen nesten ook gebouwd worden op plaatsten waar de dakgoot is beschadigd. Een wespennest kan je lokaliseren door in de gaten te houden waar de wespen af en aanvliegen. Daar bevindt zich dan de opening in het nest. In de lente is het aantal wespen in het algemeen nog beperkt. In de zomer kan een nest echter wel 1.000 exemplaren bevatten. Het is dan ook duidelijk dat het zelf bestrijden ervan iets is dat je met beleid moet doen.


Meest effectieve bestrijdingsmiddel!

Bestrijd wespen met de HGX Spray tegen Wespen. Dit is het meest effectieve, legale bestrijdingsmiddel.

Prijs: € 16,58 op Bol.com

Een wespennest zelf bestrijden

Als je ervoor kiest om het nest zelf te bestrijden zijn de volgende zaken van belang.

  • Zorg voor beschermende kleding. Het beste is een professioneel wespenpak dat alle lichaamsdelen bedekt. Vergis je namelijk niet in de kracht van een wespensteek. Die gaat makkelijk door sterke stoffen zoals van een spijkerbroek heen. En als je dicht bij het nest komt, kan je leven daardoor in gevaar komen.
  • Wacht altijd tot alle wespen in het nest zitten en dat gebeurt in de avond. Zorg dat er geen andere mensen of huisdieren in de buurt zijn. Als er iets misloopt bij de bestrijding kan een agressieve groep wespen een gevaar vormen voor mens en dier.
  • Het bestrijdingsmiddel moet rechtstreeks op het wespennest worden aangebracht en dat betekent dat je zeer dicht bij het nest moet komen. Het wespenpoeder of de spray moet je in de invliegopening spuiten of strooien. Als het wespennest op een moeilijk bereikbare plaats zit, kun je de bestrijding beter overlaten aan een professional.
wespenpoeder

Wespenpoeder kopen?

Wil je wespenpoeder kopen? Wespenpoeder is er in diverse soorten en bevat meestal de volgende giftige stoffen:

  • Permethrin
  • Tetramethrin
  • Deltamethrin

Bestrijd wespen met de HGX Spray Tegen Wespen. Dit is een uiterst effectief middel voor de bestrijding van wespen. Je kunt deze wespenspray eenvoudig via deze link bestellen.

HG wespenpoeder bevat deltamethrin. De wespenpoeder van Bayer en Luxan wespenpoeder bevatten de twee andere werkzame stoffen. Het gif is in beide gevallen zwaar genoeg om de wespen te doden. De werking berust erop dat het poeder in het nest wordt meegenomen en alle wespen die daarmee in aanraking komen, zullen doden.

Waar te koop? In 2019 is wespenpoeder in Nederland verboden verklaard omdat het ook vele bijen doodt. In Nederland is wespenpoeder dan ook niet meer legaal te koop.

Bestrijding door wespen alleen mogelijk met spray en wespenval

Door het verbod om wespenpoeder te gebruiken is het legaal bestrijden van wespen momenteel alleen mogelijk met wespenspray of een wespenval. Ook in de spray zitten de giftige stoffen, maar met de spray wordt het nest afgesloten. Alleen de wespen die in het nest zitten sterven, waardoor het andere insecten zoals bijen niet schaadt. De beste wespenspray die je kunt kopen is die van HG: de HGX Spray Tegen Wespen. Dit is een uiterst effectief middel voor de bestrijding van wespen. Je kunt deze wespenspray hier kopen.

Hetzelfde geldt voor de wespenval. Insecten die hierin terecht komen, kunnen niet meer ontsnappen en gedood worden. Het is wel een effectieve manier om van wespen af te komen, maar minder effectief als er een wespennest in je woning of tuin is. Er zijn diverse varianten van de wespenval, maar de val die wij adviseren is deze.

Als je zelf wespen wilt bestrijden informeer dan altijd eerst naar de huidige regelgeving op dit gebied en neem geen risico’s.

Lees ook: Wat te doen tegen slakken in de tuin?

Meest effectieve bestrijdingsmiddel!

Bestrijd wespen met de HGX Spray tegen Wespen. Dit is het meest effectieve, legale bestrijdingsmiddel.

Prijs: € 16,58 op Bol.com

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment