Home SeizoenenWinter Zo maak je een winterwonderland van je tuin

Zo maak je een winterwonderland van je tuin

by Sander
Zo maak je een winterwonderland van je tuin

In de tuin besteden we lang niet altijd even veel aandacht aan mooie sfeerverlichting. En dat is een gemiste kans. Zeker in deze periode van de feestdagen met alle prachtige sfeerverlichting en warmte. Bovendien kun je zo ook in de winter en in het donker van je tuin genieten. En het hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Een paar mooie solar lampen of sfeervolle lantaarn zorgen al voor een wow-effect. In deze blog geven we je even een paar leuke ideeën om heel veel extra sfeer kunt toe te voegen aan je tuin.

Led lampionnen

Een perfecte manier om wat extra kleur en vrolijkheid toe te voegen aan je tuin zijn de ledstring solar lampionnen. Ideaal, want deze solar lampions laden overdag op in de zon en gaan vanzelf aan wanneer het donker wordt. Bovendien is solarverlichting ook nog eens goed voor het milieu en werken ze zonder stroom of batterijen. Span ze kris kras door je tuin met ijzerdraad of boven je tuintafel voor een gezellig effect. En vind je dit wat al te kleurrijk dan zijn er ook multicolour ledstrings voor buiten te koop.

Led vloerlampen

Ook een leuke manier om wat accenten toe te voegen aan je tuin zijn de led vloerspots. Je plaatst ze in de grond en de lichtbundel schijnt omhoog. Plaats bijvoorbeeld een rijtje in het midden of langs je tuinpad. Of onder de stam van een boom voor een mooi visueel effect. En ze zijn er ook in kleur. Naast led vloerspots of spots die je op planten kunt richten kun je ook kiezen voor led bamboefakkels of lantaarns op paaltjes. Ook heel fraai en sfeervol natuurlijk.

Ledstrings

De feestdagen komen er weer aan binnenkort en de winkels liggen vol met ledstrings (ook voor buiten). Een perfecte tijd dus om wat buitenverlichting te kopen. En waarom zou je die alleen met kerst ophangen? Zeker wanneer het solarverlichting is, dan kun je deze gewoon het hele jaar buiten laten hangen. Plaats bijvoorbeeld een string in een glazen vaas op je tuintafel, langs de schuttingrand of om een boomstam heen. Succes gegarandeerd!

Ledpanelen

En los van de sfeer is een goede beveiliging van je tuin natuurlijk ook zeer belangrijk. Felle verlichting bij je achterdeur is dan een zeer goed idee. Koop bij voorkeur een sensorlamp die alleen aan gaat wanneer er iets beweegt bij je achterdeur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit ledstrips, ledbuizen, panelen voor in je tuin of een lantaarn bij je achterdeur. Zo weet je zeker dat er niemand ongezien via de achterkant je huis binnenkomt.

De lantaarn

Zoals we al zeiden aan het begin van deze blog: er is weinig sfeervoller in je tuin dan een lantaarn. Hang bijvoorbeeld een mooie grote lantaarn of grote lampion met warmgele of oranje verlichting aan een grote tak in een boom. Je zult zien hoeveel dat doet voor de sfeer. En ook op je tuintafel of op een klein tafeltje bij je voordeur doen deze lantaarns het ook geweldig. Laat de feestdagen maar komen!!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment