Home Tuintips Zelf een kapschuur bouwen? Dit moet je weten

Zelf een kapschuur bouwen? Dit moet je weten

by Sander
Zelf een kapschuur bouwen Dit moet je weten

Ga jij binnenkort jouw tuin verbouwen, of ga je verhuizen en krijg je een nieuwe tuin? Dan wil je natuurlijk van jouw tuin een echte chillplek maken. Natuurlijk moet je ook je spullen kwijt, daarom is het bouwen van een kapschuur erg handig. Maar wat moet je hier nou eigenlijk over weten en wat is een kapschuur precies? Hieronder bespreken wij het allemaal. 

Een kapschuur, wat is het?

Iedereen kent een overkapping wel en de meeste mensen hebben er wel één in hun tuin staan. Een kapschuur is eigenlijk een soort overkapping, maar in dat geval is alleen de voorkant open. Daarnaast is de achterkant van de overkapping dicht. Deze achterkant is voorzien van een schuur die in tegenstelling tot de overkapping wel volledig dicht is. Een kapschuur is dus eigenlijk een overkapping en een schuur in één. Erg handig als je een heerlijke chillplek in jouw tuin wil, maar alsnog opslagruimte wil hebben voor jouw tuinspullen. 

Waarom jij een kapschuur moet hebben

Zoals hierboven benoemd werd is het hebben van een chillplek in jouw tuin wel zo fijn. Op deze manier kun je bijvoorbeeld met vrienden en familie lekker buiten zitten, ook al is het weer niet geweldig. Ben jij op zoek naar een prachtige kapschuur, dan is een douglas kapschuur ideaal voor jou. Het fraaie design zorgt ervoor dat hij binnen elk tuininterieur past. Bovendien is deze kapschuur in meerdere maten verkrijgbaar.

De juiste kapschuur plaatsen

Je hebt de juiste kapschuur gevonden die het beste bij jou past. Nu is het de vraag of jij zelf de kapschuur kunt plaatsen. Ben jij namelijk een beetje handig, dan is het zelf in elkaar zetten van de kapschuur zeker mogelijk. Je krijgt namelijk een bouwpakket thuisgestuurd met een handleiding, zodat je zelf op het gewenste moment aan de slag kunt. Ben jij niet zo handig, of wil jij liever dat de kapschuur geleverd wordt en in elkaar wordt gezet? Dan kun je er ook voor kiezen om de kapschuur te laten plaatsen met behulp van Woodmate. 

Bovendien kun je ook kiezen voor een maatwerk kapschuur. Dat is vooral ideaal wanneer een kapschuur in een standaardmaat niet goed tot zijn recht komt bij jou in de tuin, of als jij extra wensen hebt die je graag gerealiseerd wil zien bij jouw toekomstige schuur. Je kunt er in dat geval voor kiezen om door Woodmate maatwerk te laten leveren. Zij zullen de kapschuur volledig naar jouw wensen op maat laten maken. In dat geval kunnen zij ook een helpende hand bieden, mocht je daar belang bij hebben.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment