Home Tuinklussen Zelf je tuin aanpakken: waar begin je?

Zelf je tuin aanpakken: waar begin je?

by Sander
beste tuinverlichting

Het is weer zomer in ons land. Dat is ook duidelijk te merken als je naar buiten kijkt. Kinderen die niet meer naar school hoeven en hele dagen buiten spelen, mensen die net wat meer lachen dan normaal en natuurlijk de talloze mensen die plotseling huis en tuin een opknapbeurt geven. De zomerkriebels laten je soms impulsieve dingen ondernemen. Maar één ding is zeker: de tuin speelt de hoofdrol in dit verhaal. Want hoe kun je beter van de zomer genieten dan in je eigen vernieuwde tuin?

Een tuin geheel opnieuw inrichten is behoorlijk wat werk. Het fijne is dat je zelf beslist hoe je dit aanpakt. Pak je de tuin in haar geheel aan? Of voer je slechts enkele aanpassingen door? Met behulp van de volgende tips ontdek je vanzelf waar te beginnen en waar je precies op moet letten. Zo zit jij er de aankomende tijd heerlijk bij.

Kies de juiste verlichting

Iets wat vaak vergeten wordt is het kiezen van de juiste tuinverlichting. Dit terwijl dit een tuin juist kan maken of breken. Zeker gedurende de zomermaanden is het vaak prettig vertoeven in de tuin. Ook tot in de late uurtjes. Dan wil je niet gehinderd worden doordat er simpelweg te weinig licht beschikbaar is. Kies daarom de juiste verlichting aan de hand van een goed opgezet lichtplan. Zo wordt winkelen bij Ledwereld een stuk gemakkelijker en vind je binnen mum van tijd de verlichting die je nodig hebt.

Schrijf het broodnodige op

Het is wel belangrijk om realistisch te blijven. De zomer is al begonnen en het volledig vernieuwen van de tuin op basis van alle tuintrends kost veel tijd. Voor het volledig opnieuw aanleggen van de tuin moet je echt wel enkele maanden vrijhouden. Dat zou betekenen dat je nu niet meer echt van je tuin gebruik kunt maken. Daarom is het voor nu wellicht slimmer om alleen het broodnodige te doen. Dingen waar je niet zonder kan om deze zomer te kunnen genieten.

Schrijf deze dingen op en bedenk goed hoe lang dit zal duren. Het aanleggen van verlichting of een laagje kunstgras kan bijvoorbeeld in één dag gedaan worden. Ook het plaatsen van nieuwe planten, bloemen of bomen kan snel worden gedaan en levert direct resultaat op. Dit zijn kleine dingen die de sfeer in de tuin al geheel kunnen veranderen, zonder dat dit al te veel tijd in beslag zal nemen.

Schakel waar nodig toch hulp in

Heb je nog nooit eerder een tuin aangepakt? En heb je eigenlijk geen idee waar te beginnen? Bedenk dan goed welke dingen niet al te veel ervaring vragen en voer deze zelf uit, maar laat de lastige karweitjes toch doen door een deskundige of iemand in je kennissenkring die hier wél ervaring mee heeft. Het laatste wat je wilt is dat er onnodig fouten worden gemaakt en het comfort in de tuin deze zomer in geding komt.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment