Home Tuintips Zo geniet je nog meer van werken in de tuin

Zo geniet je nog meer van werken in de tuin

by Sander
Zo geniet je nog meer van werken in de tuin

Tuinieren is plezierig, ontspannend en kan zelfs therapeutisch werken. Dit zijn zes manieren om nog meer te genieten van het werken in je tuin:

1.      Maak tuinieren een prioriteit

Als je van tuinieren een prioriteit maakt, betekent het dat je tuin een belangrijke plek in je leven inneemt en dat je er tijd voor vrijmaakt.

Als je het niet meer ziet als een hobby waarvoor je slechts tijd hebt als al het andere werk is gedaan, ga je op regelmatige basis tijd en aandacht in je tuin investeren. Dat ga je zeker zien aan je tuin.

Je maakt ook tijd vrij om te leren en experimenteren, waardoor je tuin waarschijnlijk alleen nog maar mooier wordt. Zo geniet je nog meer van je inspanningen om van je tuin een paradijsje te maken.

2.     Doe inspiratie op

Met je tuin bezig zijn, betekent niet alleen dat je met je handen in de grond zit. Een heerlijke manier om van tuinieren te genieten is door tuinbladen in te kijken en inspiratie op te doen.

Ga ook vooral bij tuinen kijken. Veel privétuinen zijn regelmatig opengesteld, zodat je er kunt rondkijken voor nieuwe planten en ideeën.

3.     Kies je favoriete planten

Als je jezelf de ruimte geeft om je favoriete planten te kiezen voor je tuin, geeft dat niet alleen meer voldoening en plezier. De dagelijkse werkzaamheden in je tuin, zoals water geven, worden eveneens plezieriger.

Je kijkt er misschien zelfs naar uit om je planten van voldoende licht en vocht te voorzien door onkruid te wieden en water te geven. Hoe beter je planten gedijen, des te groter het plezier. Het is immers heerlijk om te zien hoe je planten reageren op je inspanningen om het hen naar de zin te maken. Met heldere kleuren en prachtige bloemen als kroon op je werk.

4.    Maak je eigen creaties

Tuinieren is meer dan gras maaien, nieuwe planten in de grond zetten, onkruid wieden en water geven. Je kunt in je tuin ook leuke zitjes creëren of een muurtje plaatsen. Of wat dacht je van een heuse kruidentuin of een vijver met vissen, een fontein of zelfs een bruggetje?

Laat je fantasie de vrije loop en kijk hoe je je ideeën vorm kan geven. Het is vervullend om je eigen creaties tot leven te zien komen.

5.     Leer over planten

Planten hebben verschillende behoeften als het gaat om licht, voeding en vocht. Door te leren wat voor soort grond je planten nodig hebben en bij welke hoeveelheid licht ze het beste gedijen, kun je soorten kiezen die perfect passen in jouw tuin. Zo heb je meer plezier van je werk.

Je kunt ook experimenteren met verschillende grondsoorten om te kijken wat het beste is voor je planten. Richt een speciaal plekje van je tuin ervoor in en ontdek wat het beste werkt voor de mooiste planten. Zo krijg je nog meer voldoening van je werk in de tuin.

Overweeg ook om te kijken wat mulch en compost doet voor je planten. Soms kan dat al een enorm verschil maken. Hetzelfde geldt voor regenwater of gefilterd water.

6.    Zorg ook goed voor jezelf

Goed voor je tuin zorgen kan enorm vervullend zijn. Daarnaast is het net zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Als je last hebt van spierkramp of ander ongemak, kan het werken in de tuin belastend zijn.

Bij spierkramp kan een mineraal als magnesium behulpzaam zijn. Je vindt het in groene bladgroenten, noten en cacao en ook in voedingssupplementen. Kijk wat voor jou werkt en wat jou helpt om nog meer te genieten van werken in de tuin.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment