Home Tuintips Zo haal je meer uit een kleine tuin

Zo haal je meer uit een kleine tuin

by Sander
Slimme oplossingen voor een kleine tuin

Wanneer je graag buiten bent, maar de ruimte in je tuin beperkt is, dan is het goed om naar slimme oplossingen te kijken. Het is namelijk best goed mogelijk om toch heel veel uit je tuin te halen, zonder dat je daar heel veel ruimte voor nodig hebt. Door de juiste opties te kiezen, kan je er zeker van zijn dat je alleen maar meer kan genieten van de mogelijkheden. Zo kan je de tuin inrichten op de manier die jou aanspreekt.

Een moestuin op maat

Er is natuurlijk van alles te doen met een tuin. Zo kan je er bijvoorbeeld je eigen groente en fruit in kweken. Al heb je daar dan ook wel wat ruimte voor nodig. Dit betekent dus bijvoorbeeld dat het belangrijk is om een moestuinbak op maat te gebruiken. Daardoor kan je toch het nodige kweken, maar zorg je ook dat je efficiënt met de ruimte die je hebt omgaat. Het is natuurlijk leuk om producten die je zelf hebt laten groeien te kunnen consumeren, dus is dit zeker aantrekkelijk.

Goed omspringen met meubilair

Een andere goede stap is het op de juiste manier omspringen met het meubilair. Wanneer je beperkte ruimte hebt, is het misschien niet zo’n goed idee om een groot tuinset neer te zetten. Er zijn allerlei mogelijkheden met alternatieven voor tuinstoelen. Het is de moeite waard om te bekijken welke kanten je allemaal op kan. Wanneer je stoeltjes en andere meubels meer op maat kiest, dan kan je lekker in de tuin zitten, maar heb je wel voldoende ruimte om rustig te kunnen genieten.

Kies één richting

Je kan van alles doen met je tuin. Dat is dan ook precies het probleem voor veel huiseigenaren. Ze willen het eigenlijk allemaal: een moestuin, een lekker zitplekje, een jacuzzi en een grasveldje om te spelen. Wanneer de ruimte beperkt is, dan is dat natuurlijk geen goed idee. Het is daarom veel beter om even goed na te denken wat je nu echt wilt. Aan de hand daarvan kan je dan een keuze maken en daar je tuin op inrichten. Wil je lekker zitten of liever groente kweken?

In de hoogte

Wanneer je een kleine tuin hebt, dan is het slim om te kijken hoe je de ruimte anders kan benutten. Dat kan bijvoorbeeld door in de hoogte te werken. Het is namelijk ook zo dat je in etages kan werken. Dit werd in het verleden vooral op balkons gedaan. Die trend is echter ook overgewaaid naar de kleine tuinen. Op die manier kan je dus veel meer in een ruimte kwijt. Het is natuurlijk wel belangrijk om goed te bepalen welke planten hier wel en niet tegen kunnen voor het beste resultaat.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment