Home TuinklussenSnoeien Zo kies je de juiste kettingzaag voor jouw klus

Zo kies je de juiste kettingzaag voor jouw klus

by Sander
Zo kies je de juiste kettingzaag voor jouw klus

Ga je aan de slag in de tuin? En verwacht je dat je snoei of kapwerk zal moeten uitvoeren? Dan kan een kettingzaag erg handig zijn om jouw klus te klaren. Er bestaan verschillende uitvoeringen van de kettingzaag. En alle varianten werken weer op een andere manier. In dit artikel vind je meer informatie terug over het kiezen van de juiste kettingzaag. Je kunt hier ook de voor- en nadelen van elke soort kettingzaag terugvinden. Met deze apparatuur onderhoud jij jouw tuin met het grootste gemak!

Maak kennis met de verschillende soorten kettingzagen

Wanneer je van plan bent om een kettingzaag aan te schaffen, is het handig als je jezelf een beetje inleest. Er zijn verschillende soorten zagen op de markt en het ligt aan jouw wensen en budget, welke uiteindelijk het beste bij je past. Er bestaan drie soorten kettingzagen, namelijk die op benzine, de elektrische zaag en de accu zaag. Wanneer je een beginner bent, komt er een hoop informatie op je af. Maar zodra je iets meer over de zagen te weten komt, kan je al snel bepalen welke soort het beste bij jou en jouw tuin past.

De elektrische kettingzaag

Deze soort zaag is erg vriendelijk in zijn gebruik. Doordat de zaag met een snoer te gebruiken is, ben je alleen wel minder beweeglijk dan wanneer je een benzine, of accu zaag gebruikt. Je hebt altijd een stopcontact of een verlengsnoer nodig als je met deze zaag aan de slag gaat. Doordat de zaag elektrisch is, maakt hij wel veel minder geluid dan bijvoorbeeld de benzinezaag. Bovendien is de elektrische kettingzaag een zeer bewuste keuze. Er wordt namelijk niets door deze zaagsoort uitgestoot. Dus je houdt rekening met het milieu wanneer je deze zaag gebruikt. De elektrische kettingzaag is al te koop vanaf 70 euro.

De benzine kettingzaag

Een benzine kettingzaag is de meest krachtige zaag in zijn kettingzagen familie. Deze kettingzaag werkt op een tweetakmotor, aangedreven door benzine. Wanneer je voor een benzine kettingzaag kiest, is deze zeer geschikt voor groter snij- of kapwerk. Denk bijvoorbeeld aan het zagen van brandhout voor jouw openhaard. Ook kan je met een benzine zaag het beste hele bomen kappen. Het nadeel van deze zaag is, dat hij veel onderhoud nodig heeft. Je moet namelijk eens in de zoveel tijd de olie en benzine vervangen of bijvullen. En daarbij zorgen kettingzagen op benzine voor veel lawaai en stoten zij uitlaatgassen uit. Je koopt een benzine kettingzaag vanaf 120 euro.

De accu kettingzaag

Een accu kettingzaag is ideaal voor een beginnende kettingzaag gebruiker. De zaag is zeer gebruiksvriendelijk en is vooral geschikt om mee te snoeien. Doordat de zaag op een accu werkt, kan je er makkelijk mee lopen en bewegen. Je zit immers niet aan een snoer vast. Doordat de accu kettingzaag op een oplaadbare batterij werkt, ben je milieubewust bezig als je voor deze zaagsoort kiest. Daarnaast maakt de accu kettingzaag het minste lawaai. De accu kettingzaag is wel duurder, je koopt deze vanaf 160 euro.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment