Home Tuintips Zo kun je het hele jaar door van je terras genieten

Zo kun je het hele jaar door van je terras genieten

by Sander
Met deze tips wordt het onderhouden van je tuin een eitje

Al is de lente inmiddels in aantocht, de weersomstandigheden zijn nog behoorlijk wisselvallig. Dit betekent dat we minder tijd op ons terras spenderen dan we zouden willen. Met de tips in dit artikel is dat voorgoed verleden tijd! Lees snel hoe je het hele jaar door van je terras kunt genieten.

1. Overkapping

Een flinke investering, maar met een groots en uiterst comfortabel resultaat: het plaatsen van een terrasoverkapping. Met een terrasoverkapping verbind je het binnen- met het buitenleven, waardoor je vanzelf meer tijd op je terras door zult brengen. Een terrasoverkapping zorgt immers voor beschutting als het regent, waait of sneeuwt, biedt warmte als de temperatuur laag is en kan koelte bieden bij hoge temperaturen.

De opties op het gebied van terrasoverkappingen zijn tegenwoordig enorm. Afhankelijk van jouw budget, jouw wensen en de mogelijkheden van jouw terras kun je kiezen voor een simpele overkapping, een veranda, een tuinkamer of zelfs het laten aanbouwen van een volledige serre. Bij de laatste twee opties is het essentieel om in de zomer ook voor verkoeling onder het glas te kunnen zorgen. Door middel van effectieve zonwering, ventilatiemogelijkheden of het plaatsen van een airconditioning van CVkoopjes.nl bijvoorbeeld!

2. Verwarming

Een lage temperatuur hoeft geen bottelnek te zijn en je ervan te weerhouden om je terras neer te strijken. Door middel van terrasverwarming, een vuurschaal of een vuurkorf, kun je het namelijk ook tijdens koude periodes behaaglijk maken op het terras. Combineer dit met de overkapping en het comfort is compleet!

3. Verlichting

In de zomer en lente is het lekker lang licht, in de herfst- en winterperiode is natuurlijk niet het geval. Het is daarom fijn om te zorgen voor een goed lichtplan op het terras. Verdeel terrasverlichting op een strategische manier in verlichtingszones: functionele verlichting, accentverlichting en sfeerverlichting. Zo is het terras altijd goed verlicht én kun je zelf kiezen welke verlichting past bij het moment. Ook kun je kiezen voor decoratieve verlichting door middel van lichtsnoeren, lampionnen en kaarsen.

4. Comfortabele meubels

Natuurlijk wil je op je terras comfortabel kunnen zitten. Zorg daarom voor fijne stoelen of loungesets met dikke kussens en plaids. In de herfst- en winterperiode is het ook fijn om te beschikken over wat extra kussens of dekens om warm te blijven. Kies voor meubels die geschikt zijn voor buiten en die weersbestendig zijn, zodat je er lang plezier van hebt.

5. Tuinonderhoud

Een belangrijk aspect om het hele jaar door van je terras te kunnen genieten, is goed tuinonderhoud. Houd je tuin schoon en opgeruimd en zorg voor planten en bloemen die passen bij het seizoen. In de herfst- en winterperiode kun je bijvoorbeeld kiezen voor planten en bloemen die goed tegen de kou kunnen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig je terras schoon te maken, zodat het er netjes bij ligt en je niet uitglijdt over gladde tegels.

Met deze tips kun je het hele jaar door van je terras genieten. Of het nu regent, waait of sneeuwt, met een overkapping, verwarming, verlichting, comfortabele meubels en goed tuinonderhoud ben je altijd verzekerd van een comfortabele en gezellige buitenruimte.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment